Siirry navigointiin

Uusimmat innovaatiot

Tukevasta ravitsemushoidosta terapeuttiseen – kliinisen ravitsemuksen tulevaisuus

Tutkimustyömme on perustunut ravitsemushoidon asiantuntemukseen. Jatkossa tutkimusta kohdennetaan myös yksittäisten ravintoaineiden potentiaaliin kliinisessä hoidossa. Vajaaravittujen potilaiden ravitsemushoidon lisäksi haluamme kehittää ravintovalmisteita, jotka auttavat hoitamaan sairauksien oireita, vähentämään komplikaatioiden vaaraa ja jopa hidastamaan sairauden etenemistä.

TAISTELU ALZHEIMERIN TAUTIA VASTAAN

Alzheimerin tautia koskeva pitkäaikainen tutkimushankkeemme on viimeisin esimerkki laajemmasta näkökulmastamme. Olemme 10 vuoden ajan kasvattaneet asiantuntemustamme ravitsemuksen vaikutuksista aivojen toimintaan. Lukuisat prekliiniset tutkimukset yhdessä johtavien asiantuntijoiden kanssa ympäri maailmaa ovat synnyttäneet tuotekonseptin Alzheimer-potilaille. Tuote sisältää tiettyjä ravintoaineita, joiden yhteisvaikutus tukee synapsien muodostumista aivoissa. Ensimmäisissä proof-of-concept -tutkimuksissa todettu muistin paraneminen lievässä ja varhaisessa Alzheimerin taudissa on varsin rohkaisevaa. Aikanaan tämä innovaatio tuodaan markkinoille tuotenimellä Souvenaid.

NIELEMISVAIKEUKSIEN HELPOTTAMINEN

Olemme saavuttaneet merkittäviä edistysaskelia Nutiliksen käytössä potilailla, joilla on nielemishäiriö. Nutilis on jauhemainen sakeuttamisaine, joka ei pilkkoudu syljen amylaasientsyymin vaikutuksesta, joten se sopii nielemisvaikeuksista kärsiville potilaille. Nestemäisten ruokien sakeuttaminen vähentää aspiraatioriskiä ja tekee nielemisestä turvallisempaa. Haasteena oli kehittää tärkkelyspohjaiselle jauheelle amylaasiresistentti ominaisuus. Asiantuntijamme kehittivät uuden konseptin hyödyntämällä perusteellista tietämystään hydrokolloidien fysikaaliskemiallisista ominaisuuksista ja viskositeetistä sekä niiden vuorovaikutuksesta. Nutiliksen turvallisuus on varmistettu toleranssikokeella, ja in vitro- ja in vivo -tutkimukset tuotteen tehosta ovat osoittaneet ruoan koostumuksen säilyvän paremmin suussa.

RUOKAHALUTTOMUUDEN TORJUMINEN

Yksi suurimmista haasteista on vaikeasti sairaiden potilaiden ja ikääntyneiden ruokahaluttomuus. Kyvyttömyys syödä riittävästi ruokaa aiheuttaa proteiini- ja energiavajeen ja lopulta vajaaravitsemuksen. Hoitomyöntyvyyden parantamiseksi olemme kehittäneet tiivistetyn Compact-konseptin Nutridrink-tuotteille. Ne sisältävät enemmän ravintoaineita kuin perinteiset täydennysravintovalmisteet: tasapainoisesti ravintoaineita sisältävässä 125 ml:n pullossa on 12 g proteiinia ja 300 kcal.  Runsaasti ravintoa pienemmässä pullossa: Compact on läpimurtotuote hauraille potilaille ja heidän hoitajilleen.