Kysely: Lähes joka kolmas suomalainen huolissaan ikääntymisestä

22 July 2019

Kysely: Lähes joka kolmas suomalainen huolissaan ikääntymisestä

Nutricia Medical teetti tutkimusyhtiö SynoIntilla laajan kyselyn, jossa selvitettiin suomalaisten suhtautumista ikääntymiseen. Vain 5 prosenttia vastaajista kokee, että vanheneminen Suomessa on täysin turvallista. Noin kolmasosa on huolissaan ikääntymisestään.

”Yksi tärkeä asia vanhustenhuollon kehittämisessä olisi puuttua ikääntyneiden vajaaravitsemukseen. Se on hyvin paljon luultua yleisempää, ja tutkimusten valossa jopa 55 % suomalaisista pitkäaikaishoidon asiakkaista on vajaaravittuja. Se tekee ikääntyneiden päivittäisestä elämästä hankalampaa ja lisää tuen tarvetta. Vajaaravitsemus haittaa niin ikääntyneiden kuin heidän omaistensakin elämänlaatua ja on lisäksi merkittävä kuluerä yhteiskunnallemme”, Carina Kronberg-Kippilä, Nutricia Suomen Medical Affairs Manager sanoo ja lisää:

“Puuttumalla vajaaravitsemukseen voisimme paitsi parantaa ikääntyneiden elämänlaatua, myös saavuttaa merkittäviä säästöjä. Yhä useampi tutkimus on osoittanut, että kliininen ravitsemus on muuta hoitoa tukevaa. Sen avulla voidaan merkittävästi edistää sairauksista toipumista ja lisätä ikääntyneiden selviytymiskykyä niin kotona kuin hoivakodeissakin.”

Lue OSG Viestintä Oy:n julkaisema artikkeli kokonaisuudessaan tästä

Lue myös Silver Economy Forumissa Helsingissä julkaistu selvitys: Suomi saavuttaisi yli 500 miljoonan euron säästöt puuttumalla ikääntyneiden vajaaravitsemukseenJaa artikkeli

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Ravitsemuksen merkitys ikäihmiselle

Iäkkäät ja sairaat tarvitsevat usein tavallista runsaammin proteiinia. Useissa tutkimuksissa on osoitettu, että runsaammalla proteiinin saannilla on yhteys parempaan fyysiseen kuntoon ja suurempaan lihasmassaan.

Oletko terveydenhuollon ammattilainen?

Näiltä terveydenhuollon ammattilaisille suunnatuilta sivuilta löydät ajankohtaista tietoa, kokemusta ja materiaaleja kliinisestä ravitsemuksesta.

Tuotteet ja tuotetietosivut

Lue lisää fyysisen haurauden ja sairauteen liittyvän vajaaravitsemuksen ruokavaliohoitoon sopivista tuotteistamme.

Tulosta