Maailman Alzheimer-päivä 21.9.

20 September 2019

Maailman Alzheimer-päivä 21.9.

Muistisairaita ihmisiä on Suomessa arviolta 130 000 ja välillisesti sairaus koskettaa noin miljoonaa suomalaista. Alzheimerin tauti on Suomen yleisin muistisairaus ja samalla merkittävin dementiaa aiheuttava sairaus, josta kärsii arviolta yli 70 000 ihmistä Suomessa.

Alzheimerin tauti on aivoja rappeuttava etenevä muistisairaus. Sen yleisyys kasvaa voimakkaasti iän myötä. Taudin kulku on useimmilla samantyyppinen, mutta etenemisnopeus ja oireisto voivat vaihdella. Alzheimerin taudin perimmäistä syytä ei tiedetä. Aivoissa tapahtuu tiettyjä mikroskooppisia muutoksia, jotka vaurioittavat hermoratoja ja aivosoluja heikentäen muistia ja tiedonkäsittelyä.

Muistisairaus tuo elämään uusia haasteita tuttujen asioiden muuttuessa sairastuneelle uudeksi ja vieraaksi. Muistisairaus ei vie ihmisarvoa eikä tunteita. Elämä voi jatkua iloisena, mielekkäänä ja sisältörikkaana sairaudenkin kanssa.

Lue lisää muistin heikkenemisestä ja varhaisesta Alzheimerin taudista sivuiltamme.Jaa artikkeli

Varhaisen Alzheimerin taudin ruokavaliohoito

Katso videolta potilaiden, hoitajien ja muiden terveydenhuollon ammattilaisten kokemuksia, kuinka Nutrician ravintovalmisteet ovat auttaneet varhaisen Alzheimerin taudin ruokavaliohoidossa

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Alzheimerin taudin etenemistä voidaan hidastaa oikeilla hoidoilla

Helsingin Sanomien Neurologiset Sairaudet -liitteessä 17.3.2019 julkaistiin professori Anne Koiviston näkemyksiä aiheesta ”Kliininen ravintovalmiste voi hidastaa Alzheimerin taudin etenemistä”.

Lue lisää

Alzheimerin tauti

Alzheimerin tauti on etenevä muistisairaus, jonka ensimmäinen oire on yleensä päivittäisten tapahtumien unohtuminen.

Lue lisää

Kysely: Lähes joka kolmas suomalainen huolissaan ikääntymisestä

Nutricia Medical teetti tutkimusyhtiö SynoIntilla laajan kyselyn, jossa selvitettiin suomalaisten suhtautumista ikääntymiseen.

Lue lisää

Tulosta