Varhainen Alzheimerin tauti

Muistin heikkeneminen

Alzheimerin taudin ensimmäinen oire on yleensä päivittäisten tapahtumien unohtuminen. Tyypillisesti viime aikojen tapahtumat unohtuvat, mutta vuosien takaiset tapahtumat saatetaan muistaa hyvinkin tarkasti. Alzheimerin taudin varhaisessa vaiheessa on kuitenkin tyypillistä, että nimenomaan lyhytkestoinen muisti heikkenee. Vanhojen asioiden säilyminen muistissa viivyttää usein muistihäiriön huomaamista, muutokset voivat olla melko huomaamattomia, ja niitä pidetään usein ikääntymisen aiheuttamina.

Aivojen toiminta ja muutokset

Alzheimerin taudin varhaisvaiheessa tietyt muistitoimintojen kannalta keskeiset aivoalueet vaurioituvat. Aikuisen aivoissa on noin 100 miljardia hermosolua, joiden välillä on 100 biljoonaa synapsia eli hermoliitosta.

Hermoliitokset ovat välttämättömiä hermosolujen toiminnalle, sillä ne mahdollistavat solujen välisen viestinnän. Hermoliitokset uudistuvat jatkuvasti, jolloin aivoissa on tasapaino niiden muodostumisen ja katoamisen välillä. Joskus tilanne kuitenkin muuttuu. Esimerkiksi Alzheimerin taudin synnyssä hermoliitokset jostakin syystä tuhoutuvat aiheuttaen haasteita viestien kululle ja sitä kautta muistamiselle.

Aivojen hermoliitokset ovat rakentuneet rasvoista (fosfolipideistä) muodostuneista solukalvoista. Aivoissa eniten esiintyvän fosfolipidi-rasvan muodostumiseen tarvitaan ravintoaineista mm. omega-3-rasvahappoja, uridiinia, koliinia ja eräitä vitamiineja.

Souvenaid ja varhainen Alzheimerin tauti

Souvenaid on varhaisen Alzheimerin taudin ruokavaliohoitoon tarkoitettu kliininen ravintovalmistejuoma. Souvenaid sisältää ruokavaliossa luontaisesti esiintyviä ravintoaineita, joita on todettu olevan vähemmän Alzheimerin tautia sairastavien elimistössä kuin samanikäisillä terveillä henkilöillä.

Lue lisää osoitteesta souvenaid.fi 

Alzheimerin tauti diagnosointi ja hoito souvenaid osaksi ruokavaliohoitoa

VARHAISEN ALZHEIMERIN TAUDIN RUOKAVALIOHOITO

Katso videolta potilaiden, hoitajien ja muiden terveydenhuollon ammattilaisten kokemuksia, kuinka Nutrician ravintovalmisteet ovat auttaneet varhaisen Alzheimerin taudin ruokavaliohoidossa.

OLETKO TERVEYDENHUOLLON AMMATTILAINEN?

Terveydenhuollon ammattilaisille suunnatuilta sivuiltamme löydät lisätietoa ja tutkimustuloksia ainutlaatuisesta varhaisen Alzheimerin tautiin kehitetystä ruokavaliohoidosta.

Lue lisää

Tuotteet ja tuotetietosivut

Oletko terveydenhuoltoalan ammattilainen tai onko lääkäri/ravitsemusterapeutti suositellut sinulle tuotteitamme?

Lue lisää varhaisen Alzheimerin taudin ruokavaliohoitoon tarkoitetusta Souvenaid-tuotteestaamme tästä

Sairauksien-diagnosointi ja ravitsemus sairauksien ehkäisyssä