Synnynnäiset aineenvaihduntahäiriöt

Synnynnäiset aineenvaihduntahäiriöt

Synnynnäiset aineenvaihduntahäiriöt ovat harvinaisia häiriöitä, joissa geenivirhe huonontaa elimistön kykyä käyttää tiettyjä ruoan ravintoaineita, esim. aminohappoja. Geenivirhe periytyy useimmiten molemmilta vanhemmilta. Yleensä kyseessä on ravinnon pilkkoutumiseen (aineenvaihduntaan) osallistuvien entsyymien vika. Näissä tilanteissa elimistöön voi kertyä haitallisia määriä tiettyjä kemiallisia aineita. Hoitamattomana tämä voi aiheuttaa monenlaisia oireita, mm. fyysisen ja psyykkisen kehityksen viivästymistä.

Ravitsemuksen merkitys

Synnynnäisten aineenvaihduntahäiriöiden hoitona on yleensä tiukka elinikäinen ruokavalio. Esimerkiksi aminohappoaineenvaihdunnan häiriö fenyyliketonuriaa (PKU) sairastavien elimistö ei pysty hajottamaan fenyylialaniiniaminohappoa, ja fenyylialaniini kertyy aivoihin. Tällainen kertymä voi aiheuttaa pitkäkestoisia terveysongelmia, mm. peruuttamattomia aivovaurioita. Fenyylialaniinin kaltaiset aminohapot muodostavat ravintomme proteiinien perustan, joten PKU-potilaiden on noudatettava vähäproteiinista ruokavaliota ja otettava sen lisänä välttämättömiä ja ei-välttämättömiä aminohappoja, joita elimistön normaali toiminta edellyttää.

Nutricia on maailman johtava aineenvaihduntahäiriöpotilaiden ravintovalmisteita tarjoava yhtiö, joka tukee suurinta potilasjoukkoa ja auttaa laajinta kirjoa synnynnäisiä aineenvaihduntahäiriöitä sairastavia. Ainutlaatuisen ravitsemusosaamisemme avulla kehitämme laadukkaita tuotteita, jotka helpottavat potilaidemme ja heidän perheenjäsentensä elämää.

Ravitsemustutkimusta tulevaisuutta varten

Nutricia Metabolics ‑yksikön visiona on toimia kaikkien synnynnäisiä aineenvaihduntahäiriöitä sairastavien luotettavana, johtavana elinikäisenä kumppanina ja inspiroida heitä ottamaan koko potentiaalinsa käyttöön ja tekemään unelmistaan totta.

Noudatamme tutkimus- ja kehitystyössämme korkeimpia mahdollisia standardeja. Hyödynnämme tuoreinta tieteellistä näyttöä ja ajattelua ja keskitymme kehittämään tuotteita, jotka parantavat arvokkaalla tavalla potilaiden ravitsemushoitoa.

Alankomaiden Utrechtissa sijaitsevassa uudessa tutkimus- ja kehityskeskuksessamme on huippunykyaikaiset tilat ja mm. pienen mittakaavan tuotantoon soveltuva pilottitehdas. Keskuksessa on myös aistinvaraisen arvioinnin tilat, joissa potilaat pääsevät testaamaan tuotteitamme.

Nutricia Metabolics tuotevalikoima

Ravitsemustarpeet muuttuvat potilaiden kasvaessa. Siksi Nutricia tarjoaa laajan valikoiman tuotteita kasvavan elimistön kehittyviin tarpeisiin. Tarjolla on erilaisia maku- ja koostumusvaihtoehtoja, joiden ansiosta potilaiden on helpompi noudattaa ruokavaliotaan.

Tuoteportfolioomme keskiössä ovat johtavat Anamix- ja Lophlex-valikoimat sekä uraauurtavat innovaatiot kuten Lophlex LQ.

Tuotteet ja tuotetietosivut

Oletko terveydenhuoltoalan ammattilainen tai onko lääkäri/ravitsemusterapeutti suositellut sinulle tuotteitamme?

Lue lisää aineenvaihduntasairauksien ruokavaliohoitoon sopivista tuotteistamme tästä