Synnynnäiset aineenvaihduntasairaudet

Synnynnäiset aineenvaihduntasairaudet

Synnynnäiset aineenvaihduntasairaudet ovat harvinaisia aineenvaihduntaan liittyviä häiriöitä. Niissä geenivirhe huonontaa elimistön kykyä käyttää tiettyjä ruoan ravintoaineita, esim. aminohappoja. Geenivirhe periytyy useimmiten molemmilta vanhemmilta. Yleensä kyseessä on ravinnon pilkkoutumiseen (aineenvaihduntaan) osallistuvien entsyymien vika. Näissä tilanteissa elimistöön voi kertyä haitallisia määriä tiettyjä kemiallisia aineita. Hoitamattomana tämä voi aiheuttaa monenlaisia oireita, mm. fyysisen ja psyykkisen kehityksen viivästymistä.

Ravitsemuksen merkitys

Synnynnäisten aineenvaihduntasairauksien hoitona on yleensä tiukka elinikäinen ruokavalio. Esimerkiksi aminohappoaineenvaihdunnan häiriö fenyyliketonuriaa (PKU) sairastavien elimistö ei pysty hajottamaan fenyylialaniiniaminohappoa, ja fenyylialaniini kertyy aivoihin. Tällainen kertymä voi aiheuttaa pitkäkestoisia terveysongelmia, mm. peruuttamattomia aivovaurioita. Fenyylialaniinin kaltaiset aminohapot muodostavat ravintomme proteiinien perustan. PKU-potilaiden on noudatettava vähäproteiinista ruokavaliota ja otettava sen lisänä välttämättömiä ja ei-välttämättömiä aminohappoja, joita elimistön normaali toiminta edellyttää.

Nutricia on maailman johtava aineenvaihduntasairauksien ja muiden erityistilainteiden ravintovalmisteita tarjoava yhtiö. Nutricia tukee suurinta potilasjoukkoa ja auttaa laajinta kirjoa synnynnäisiä aineenvaihduntasairauksia sairastavia. Ainutlaatuisen ravitsemusosaamisemme avulla kehitämme laadukkaita tuotteita, jotka helpottavat potilaidemme ja heidän perheenjäsentensä elämää.

Ravitsemustutkimusta tulevaisuutta varten

Nutricia Metabolics ‑yksikön visiona on toimia kaikkien synnynnäisiä aineenvaihduntasairauksia sairastavien luotettavana, johtavana elinikäisenä kumppanina ja inspiroida heitä ottamaan kaikki voimavaransa käyttöön ja tekemään unelmistaan totta.

Noudatamme tutkimus- ja kehitystyössämme korkeimpia mahdollisia standardeja. Hyödynnämme tuoreinta tieteellistä näyttöä, sekö ajattelua. Keskitymme kehittämään tuotteita, jotka parantavat arvokkaalla tavalla potilaiden ravitsemushoitoa.

Alankomaiden Utrechtissa sijaitsevassa uudessa tutkimus- ja kehityskeskuksessamme on huippunykyaikaiset tilat ja mm. pienen mittakaavan tuotantoon soveltuva pilottitehdas. Keskuksessa on myös aistinvaraisen arvioinnin tilat, joissa potilaat pääsevät testaamaan tuotteitamme.

Nutricia Metabolics tuotevalikoima

Ravitsemustarpeet muuttuvat potilaiden kasvaessa. Siksi Nutricia tarjoaa laajan ikävaiheistetun valikoiman tuotteita elimistön kehittyviin tarpeisiin. Tarjolla on erilaisia maku- ja koostumusvaihtoehtoja, joiden ansiosta potilaiden on helpompi noudattaa ruokavaliotaan.

Tuoteportfolioomme keskiössä ovat johtavat Anamix- ja Lophlex-valikoimat sekä uraauurtavat innovaatiot kuten Lophlex LQ.

Tuotteet ja tuotetietosivut

Oletko terveydenhuoltoalan ammattilainen tai onko lääkäri/ravitsemusterapeutti suositellut sinulle tuotteitamme?

Lue lisää aineenvaihduntasairauksien ruokavaliohoitoon sopivista tuotteistamme tästä