Nutricia 125 vuotta ravitsemuksen edelläkävijänä

Vuonna 1896 ravitsemustieteellinen läpimurto johti Nutrician perustamiseen. Saksalainen professori Alexander Backhaus tapasi tohtori Johannes van der Hagenin, hollantilaisen lääketieteen tohtorin ja julkisen terveyden tarkastajan, lääketieteellisessä konferenssissa Berliinissä. Siitä lähtien Nutrican ravitsemukseen liittyvät ratkaisut ovat mullistaneet miljoonien ihmisten elämää ympäri maailman. 

1800-luvun lopulla riittämätön ravitsemus tunnistettiin Euroopassa yhdeksi keskeiseksi syyksi vastasyntyneiden kuolleisuuteen. Kun tuohon aikaan rintaruokinta oli äidille mahdotonta, hän usein ruokki vauvaansa eläimen maidolla tietämättään, ettei se soveltunut vastasyntyneiden ruokintaan ja että lapsi saattoi saada siitä tauteja. Tämän huomattuaan Professori Backhaus tutki laboratoriossaan rintamaitoa ja onnistui kehittämään vauvojen ruokintaan soveltuvan äidinmaidonkorvikkeen.   

Tohtori Johannes van der Hagen ja hänen veljensä Martinus hankkivat vuonna 1896 yksinoikeuden äidinmaidonkorvikkeeseen professori Backhausilta, jotta he pystyivät aloittamaan sen tuotannon Hollannissa suuremmassa mittakaavassa. Veljekset nimesivät yrityksensä Nutriciaksi professori Backhausin laboratorion Nutricia Zentralen mukaan, joka on puolestaan lähtöisin ruokintaan viittaavasta latinankielisestä sanasta ”nutrire”. Jo alkutaipaleellaan Nutricia oli ensimmäisten joukossa kehittämässä lääketieteellistä ravitsemusta.

 

Menneisyydestä nykypäivään

Nutricia on jo pitkään tehnyt yhteistyötä eri terveydenhuollon yhteisöjen kanssa taatakseen, että ravitsemus on keskeinen osa potilashoitoa. Nutricia lanseerasi vastikään NutriCOVer-ohjelman tukeakseen itsenäistä kliinistä tutkimusta ja ravitsemukseen liittyvien ohjeistuksen kehittämistä COVID-19-potilaiden selviytymisen tueksi. Ohjelma allokoi miljoonan euron rahoituksen tutkijavetoisiin tutkimuksiin, jotka käsittelevät ravitsemuksellisia tarpeita ja vajaaravitsemuksen hallintaa vakavasta COVID-19-tartunnasta parannuttaessa.

Nutrician portfoliosssa on ravitsemukseen liittyviä ratkaisuja elämän varhaisista vaiheista vanhuusvuosiin ja yritys kehittää jatkuvasti uusia ravitsemuksellisia ratkaisuja kumppaneidemme kanssa ympäri maailman. Nutrician tavoitteena on, että innovatiivisen ravitsemuksen ansiosta mahdollisimman monella ihmisellä olisi mahdollisuus tavoitella elämää mullistavia ja pelastavia lopputulemia omassa hoidossaan.

”Sitoutuminen läpimurtoihin ravitsemuksellisissa innovaatioissa, jotka täyttävät potilaiden tarpeet innostaa meitä joka päivä. Uskomme, että lääketieteellinen ravitsemus voi vaikuttaa ihmisten terveyteen sairauden ja toipumisen aikana, ja puhumme sen vaikuttavuuden puolesta nyt ja jatkossa.”

-Ellen Struif, Global Nutricia Brand Director 

Tutustu Nutrician historiaan tarkemmin.