Mitä täydennysravintojuomat ovat?

Sairastaessaan monet kokevat, että voi olla vaikeaa syödä ja juoda riittävästi. Jos näin jatkuu pidempään, voit myös laihtua. Tämä ei olisi suotavaa, sillä erityisesti sairauden aikana keho tarvitsee ravintoa pysyäkseen toimintakykyisenä.

Jos kärsit tahattomasta painonlaskusta, voivat täydennysravintojuomat normaalin ruoan lisänä auttaa painon ylläpitämisessä.

Täydennysravintojuomat on erityisesti suunniteltu sisältämään sopivan määrän hiilihydraatteja, proteiinia, rasvoja sekä vitamiineja ja kivennäisaineita. Pullo täydennysravintojuomaa vastaa suunnilleen paria palaa leipää päällisineen, kourallista marjoja ja lasillista maitoa.


Nutrician tuotevalikoimassa on valinnanvaraa: maitopohjaisia, mehumaisia, rasvattomia, kuitupitoisia ja aistimuutoksiin suunniteltuja täydennysravintojuomia sekä lusikoitavia vanukkaita ja hyytelöitä sekä jauheita. Täydennysravintojuomia on saatavilla kahta kokoa: isompi 200 ml ja pienempi 125 ml pullo, jossa on 40% vähemmän juotavaa, mutta sama määrä energiaa ja proteiinia kuin 200 ml pullossa. Compact-sarja 125 ml pullokoossa sopii erityisesti niille, jotka eivät jaksa tai voi juoda suurempia määriä kerralla.

Nutrician täydennysravintojuomat on pakattu pulloihin, jotka ovat muodoltaan helppo pitää kädessä ja myös helppoa avata ja sulkea. Tämä on tärkeää, jos puristusotteesi on heikentynyt. Nutricia käyttää pakkauksissaan ainoastaan kierrätyskelpoisia materiaaleja ja pullot soveltuvat muovin kierrätykseen.

Täydennysravintojuomat ovat kliinisiä ravintovalmisteita sairauteen liittyvän vajaaravitsemuksen ruokavaliohoitoon ja niitä käytetään terveydenhuollon henkilöstön ohjauksessa. Saatavilla apteekista.

Jonathan laihtui merkittävästi. Hän keskusteli asiasta lääkärinsä kanssa, joka suositteli kokeilemaan täydennysravintojuomia muun ruoan ohella. Täydennysravintojuomat auttaisivat toipuessa tukemaan riittävää ravinnonsaantia

Ongelma syöpähoitojen kanssa on, että helposti ajattelee: ”No olin hieman ylipainoinen ja nyt olen laihtunut”. Se ei kuitenkaan toimi niin, sillä samalla menettää lihaksia. Kliiniset ravitsemusvalmisteet täydensivät päivittäistä ruokavaliotani. Aloin pikkuhiljaa tuntemaan oloni vahvemmaksi ja energisemmäksi.

 • Täydennysravintojuomat ovat kliinisiä ravintovalmisteita, jotka on tarkoitettu sairauteen liittyvän vajaaravitsemuksen ruokavaliohoitoon. Ne sisältävät energiaa, proteiinia, vitamiineja ja kivennäisaineita. Täydennysravintovalmisteita on saatavilla useita eri makuja ja koostumuksia, esim. pirtelömäisiä, mehumaisia, jauheita sekä lusikoitavia vaihtoehtoja. 

 • Täydennysravintojuomat ovat kliinisiä ravintovalmisteita, jotka on tarkoitettu potilaille, jotka ovat vajaaravitsemusriskissä tai vajaaravittuja. Niitä käytetään terveydenhuollon henkilöstön ohjauksessa (hoitaja, lääkäri, ravitsemusterapeutti tai apteekin henkilökunta). 

  Jokaisella on omat henkilökohtaiset ravitsemukselliset tarpeensa. Täydennysravintojuomien annostelu on yleensä 1-3 pulloa päivässä. Huomioi keskustelussa terveydenhuollon henkilöstön kanssa, mikäli käytät muita vitamiini- tai kivennäisainelisiä.  

  Jos koet vaikeaksi täydennysravintojuomien nauttimisen tai et pysty juomaan sinulle suositeltua määrää, voit keskustella hoitavan tahon kanssa eri makuvaihtoehdoista tai erityyppisistä täydennysravintovalmisteista.

 • Täydennysravintojuomat on suunniteltu avuksesi, kun olet vajaaravitsemuksen riskissä tai vajaaravittu. Ne lisäävät tehokkaasti ravinnonsaantia, ja niitä voi nauttia aterioiden välissä tai lisäksi tai niillä voidaan joskus jopa korvata aterioita terveydenhuollon henkilöstön ohjauksessa. 

  Nauti täydennysravintojuomia silloin, kun se tuntuu hyvältä: 

  • Aterioiden välissä välipalana, heti aamulla tai illalla ennen nukkumaanmenoa 
  • Pieninä annoksina päivän aikana (katso pakkauksesta ohjeet säilytykseen)
  • Täydennysravintojuomia voi käyttää apuna ruoanlaitossa  tai tehdä niistä vaikka smoothien KATSO OHJE 
  • Jos suu on kipeä, kannattaa täydennysravintojuomaa nauttia kylmänä tai vaikkapa pakastaa mehujääksi 
  • Kysy apteekista makupakkausta, jossa saat kolme eri makua samassa pakkauksessa. Löydä näin oma suosikkimakusi! 
  • Neutraalinmakuinen täydennysravintojuoma sopii hyvin ruoan rikastamiseen, sitä voi käyttää lisänä esim. keitoissa, kahvin kanssa, leivonnassa jne. 
 • Täydennysravintojuomat ovat kliinisiä ravintovalmisteita, jotka on tarkoitettu sairauteen liittyvän vajaaravitsemuksen ruokavaliohoitoon. Keskustele niiden käytöstä terveydenhuollon henkilöstön kanssa, sillä jokaisen tarpeet, samoin kuin ruokavaliohoidon pituus, ovat yksilöllisiä.  Täydennysravintojuomien nauttiminen voi olla tarpeen kunnes ruokahalu paranee ja ravinnonsaanti on riittävää. Niille, jotka eivät pysty syömään lainkaan, voi olla tarpeen käyttää täydennysravintojuomia ainoana ravinnon lähteenä. Useat valmisteista sisältävät kaiken sen, mitä ihminen tarvitsee elääkseen. Tässä tapauksessa keskustele hoitavan tahosi kanssa. 

 • Monipuolisesta valikoimasta on helppo löytää itselle sopivimmat vaihtoehdot: 

  Pirtelömäiset 200 ml tai 125 ml täydennysravintojuomat. Compact-sarja (125 ml pullokoko) sopii erityisesti niille, jotka eivät jaksa tai voi juoda suurempia määriä kerralla. Täydennysravintojuomat sisältävät runsaasti energiaa ja proteiinia, vitamiineja ja kivennäisaineita, ja niitä on saatavilla sekä kuidulla että ilman. (Kysy apteekista esim. Nutridrink Compact Protein 125 ml tai Nutridrink Protein 200 ml) 

  Mehumaiset energiapitoiset 200 ml täydennysravintojuomat sopivat niille, jotka suosivat hedelmäisiä makuja tai haluavat vaihtoehtoja pirtelömäisten juomien rinnalle. (Kysy apteekista esim. Nutridrink Juice Style 200ml) 

  Lusikoitavat vanukkaat ja hyytelöt 125 g:n annoksina (Kysy apteekista esim. Nutilis stage 2 ja 3 125 g)

  Ruokiin tai juomiin lisättävillä nestemäisillä tai jauhemaisilla täydennysravintovalmisteilla voidaan lisätä haluttujen ravintoaineiden saantia, esim. energiaa tai proteiinia tai kuitua. (Kysy apteekista esim. CalogenNutilisProtifarStimulance Multi FibreFantomalt) 

  Saatavilla on myös erilaisia valmisteita, joiden avulla voidaan lisätä erityisesti yhden ravintoaineen saantia. Jotkut näistä valmisteista nautitaan sellaisenaan ja jotkut lisäämällä niitä ruokiin tai juomiin. 

  Ruokavaliohoidon onnistumiseksi on tärkeää löytää jokaiselle sopiva makuvaihtoehto. Apteekissa on saatavana useita eri makuvaihtoehtoja kaikissa tuotekategorioissa, esim. vaniljan, suklaan, kahvin tai hedelmien ja marjojen makuisina. 

  Saatavana myös syöpäpotilaiden kanssa yhteistyössä kehitetyt 3 Nutridrink Compact Protein makua: viilentävä marjanmakuinen, lämmittävä trooppinen inkivääri ja neutraali.  

  Nämä maut löydät myös uudesta aloituspakkauksesta, jossa on kolme makua samassa pakkauksessa.  

  Kysy eri makuavaihtoehdoista ja rakenteista lisää apteekista. 

 • Nauttimalla täydennysravintovalmisteita ja saamalla lisää energiaa, proteiinia, vitamiineja ja kivennäisaineita voidaan hoitaa vajaaravittuja ja sen riskissä olevia potilaita. Tämä voi auttaa ylläpitämään ja saamaan lisää painoa sekä lisää energiaa, joka voi auttaa jaksamaan päivittäisissä toimissa. Lisää täydennysravintojuomien eduista voit kysyä hoitavalta taholta tai apteekista. 

  Ruokavaliohoidolle voi olla tarvetta ennen hoitoja, hoitojen aikana tai niiden jälkeen. Myös letkuravitsemus voi olla vaihtoehto, mikäli suun kautta ei pysty saamaan riittävästi ravintoa. Terveydenhuollon henkilökunta vastaa oikeanlaisen ravitsemustuen löytämisestä sinun tarpeisiisi.

Jos sinua on neuvottu noudattamaan erityisruokavaliota jonkin muun sairauden, kuten sydänsairauden, diabeteksen tai munuaisten vajaatoiminnan vuoksi tai jos sinulla on avanne,  sivujen ohjeet ja tiedot eivät välttämättä sovi sinulle. Keskustele lääkärisi tai ravitsemusterapeuttisi kanssa turvallisista muutoksista ruokavalioon. Tämän sivuston tiedot eivät korvaa terveydenhuollon ammattilaisilta saatuja ohjeita. 

Miten ottaa Nutrician valmisteet käyttöön?

 1. Keskustele terveydenhuollon henkilöstön tai apteekin henkilökunnan kanssa haasteistasi liittyen syömiseen, juomiseen tai painon laskuun.

 2. Keskustelkaa juuri sinulle sopivasta tuotevaihtoehdosta ja annostelusta

 3. Tuotteita on saatavana apteekeissa ja verkkoapteekeissa

Nutridrink Compact Protein

Nutridrink Compact Protein viilentävä marjanmakuinen, lämmittävä trooppinen inkivääri, neutraalinmakuinen sekä viilentävä kurkku-lime on kehitetty yhteistyössä makumuutoksia sairautensa aikana kokeneiden potilaiden kanssa.

Jos sinulla on syöpä ja muutoksia maku- tai hajuaisteissa voi olla hyvä ajatus kokeilla näitä makuvaihtoehtoja. Keskustele asiasta apteekin henkilökunnan tai hoitavan tahosi kanssa.

Lue lisää Nutridrink Compact Proteinista
 • Viilentävä kurkku-lime: uusi viilentävä Nutridrink Compact Protein kurkku-lime sisältää viilentäviä mentolikomponentteja. Voi sopia henkilöille, joilla on suussa paha maku- mentoli antaa raikkaamman tunteen.
 • Viilentävä marjanmakuinen: viilentäviä ominaisuuksia mentolista, joka saa aikaan kolmoishermoa aktivoivan viilentävän tunteen. Raikas ja hyvä vaihtoehto potilaille, joilla esiintyy pahaa makua suussa tai maut tuntuvat heikentyneen.
 • Lämmittävä trooppinen inkivääri: lämmittäviä ominaisuuksia johtuen pippurin johdannaisesta, jotka aktivoivat kolmoishermon aistimuksia. Tämä voi olla hyvä vaihtoehto potilaille, jotka kokevat ruoan mauttomana tai joiden makuaisti on heikentynyt
 • Neutraalinmakuinen: mieto ja neutraali maku