Usein kysyttyä

Olemme koonneet usein kysytyt kysymykset ja niiden vastaukset yhteen. Valitse alhaalta mieltäsi askarruttava aihealue.

  • Täydennysravintojuomien tyhjät ja huuhdellut pakkaukset voi laittaa muovinkeräykseen. Täydennysravintovalmisteiden metallipakkaukset voi viedä metallinkeräykseen. Metallipurkkien kannet sopivat muovinkeräykseen. Tetrapakkaukset voi hävittää kartonkina.

  • Monissa tuotteissamme on emulgointiaineena soijalesitiini, joka saattaa herkimmille soija-allergisille aiheuttaa oireita. Soijalesitiinit (E322) valmistetaan soijan rasvaosasta, joten ne periaatteessa sopivat soija-allergisille. Herkimmät soija-allergiset saattavat saada oireita niissä mahdollisesti olevista pienistä soijaproteiiniepäpuhtauksista, joten tuotetta on hyvä kokeilla varoen. Jos tiedätte että soijasta aiheutuu teille anafylaktisia oireita, pyydämme kääntymään terveydenhuollon asiantuntijan puoleen sopivan tuotteen löytämiseksi.

  • Valikoimastamme löytyy Elemental 028 valmiste, joka sisältää kuitua lukuun ottamatta kaikkia ravintoaineita tasapainoisesti tukemaan ravitsemusta. Elemental 028 on maidoton ja gluteeniton. Käyttövalmiiden tuotteiden valikoimasta löytyy muutamia täysin maidottomia vaihtoehtoja, kuten esimerkiksi Calogen. Kysy itsellesi sopivaa valmistetta apteekista tai terveydenhuollon henkilökunnalta.

  • Kaikki tuotteemme käyvät gluteenittomaan ruokavalioon.

  • Mikäli normaali ruoka ei ole riittävää turvaamaan energian- ja proteiininsaantia, voi täydennysravintojuomista olla apua. Täydennysravintojuomat ovat vajaaravitsemuksen ja sairauksien ruokavaliohoitoon tarkoitettuja kliinisiä ravintovalmisteita. Niissä on kliinisten ravintovalmisteiden lainsäädäntöä vastaava  ravintosisältö ja ne ovat tutkittuja ja turvallisia käyttää. Osa  täydennysravintovalmisteista on ravitsemuksellisesti täysipainoisia ja vitamiinien ja kivennäisaineiden lisäksi niistä saa energiaa hiilihydraateista, proteiineista ja rasvoista. Käytetään terveydenhuollon ohjauksessa.

  • Valikoimassamme on useita vähälaktoosia vaihtoehtoja, mm. Nutridrink Compact, Nutridrink Compact Fibre, Nutridrink Compact Protein, Nutridrink, Nutridrink Multi Fibre ja Nutridrink Juice Style. Ne sisältävät < 1,0 g laktoosia/100 ml.

  • Nutridrink on sairauteen liittyvän vajaaravitsemuksen ruokavaliohoitoon tarkoitettu täydennysravintojuoma. Nutridrink- tuoteperheen juomat sisältävät mm. vettä, proteiineja, sokereita, rasvoja sekä tärkeitä elimistön tarvitsemia vitamiineja ja kivennäisaineita.

  • Nutridrink täydennysravintovalmisteita on saatavina apteekeissa. Voit tarkistaa kiinnostavan tuotteen hintatiedot lähimmästä apteekistasi tai apteekkien verkkokaupoista.

  • Eri tuotteissa on eri määrä ravintoaineita. Nutridrink Compact Protein-juoma sisältää proteiinia 14,4 g / 100 ml eli 18 g per 125 ml pullo.