• Aamiainen
  • ADHD
  • Jälkiruoka
  • Välipala

Banaaniohukaiset

Näiden täydennysravintovalmistetta sisältävien banaaniohukaisten esikuvana ovat amerikkalaiset pannukakut. Taikinaan sekoitettuna pullollinen banaaninmakuista Fortini Multi Fibre ‑valmistetta antaa ohukaisille hyvän banaanin maun ja parantaa ravintoarvoa. Tarjoa ohukaisten kanssa vaniljarahkaa, hedelmiä ja hieman raakasokeria.

Annokset: 

16 pientä tai 8 suurta ohukaista

Arvostele tämä resepti
0 arvostelua
Jaa resepti

Ainesosat:

2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 rkl sokeria

1 ml suolaa

1 pullo banaaninmakuista Fortini Multi Fibre ‑valmistetta (tai neutraalinmakuista)

2 rkl juoksevaa kasvirasvaa

1 kananmuna

juoksevaa kasvirasvaa paistamiseen

Lisukkeet:

1 purkki vaniljarahkaa (250 g)

2 dl ananas- tai mangopaloja (pakastettuja tai tuoreita)

1 limetin kuori

2 tl raakasokeria

 

Valmistus:

  1. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, sokeri ja suola kulhossa.
  2. Sekoita joukkoon banaaninmakuinen Fortini Multi Fibre ‑valmiste, juokseva kasvirasva ja kananmuna. Vispaa sileäksi taikinaksi.
  3. Paista ohukaiset ohukaispannulla juoksevassa kasvirasvassa keskilämmöllä (1 rkl taikinaa yhtä pientä ohukaista kohden). Isommat ohukaiset paistetaan paistinpannulla, ja taikinaa tarvitaan noin 2 rkl ohukaista kohden.
  4. Paista ananaspaloja eri paistinpannulla juoksevassa kasvirasvassa, kunnes ne ovat saaneet väriä.
  5. Ripottele päälle hienoksi raastettua limetin kuorta ja raakasokeria. Tarjoa ohukaisten ja vaniljarahkan kanssa.