• Ketogeeninen ruokavalio ja epilepsia
  • Lounas
  • Välipala

Grissini

Resepteistä on laadittu useampi eri versio, jotka ovat mukautettu ketogeenisen ruokavalion eri suhteisiin (suhde: rasva suhteessa hiilihydraatteihin +proteiini), jotta ohjeet soveltuisivat mahdollisimman monelle. Kysy hoitavasta yksiköstäsi tai ravitsemusterapeutiltasi, mikä ohje sinulle sopii parhaiten.
Tämän ruokalajin ravintosisältö vaihtelee hieman valitsemasi reseptisuhteen mukaan. Kysy ravitsemusterapeutiltasi yksilölliset ohjeet. Muista punnita kaikki ainesosat huolellisesti.

Valmistusaika: 

Valmistelut 20 min, Valmistusaika 10 min.

Annokset: 

Resepti riittää yhteen annokseen.

Arvostele tämä resepti
0 arvostelua
Jaa resepti

 

Suhde
AINESOSAT 1 ANNOS 4:1 3:1 2:1 1:1
KetoCal 4:1-jauhetta, neutraali (g) 15 13 10 6
Vehnäjauhoja, puolikarkea (g) 0 2 5 10
Leivinjauhetta (g) 1 1 1 1
Vatkattua kananmunaa (g) 8 8 8 8
Tomaattipyrettä (g) 1 1 1 1
Rypsiöljyä (g) 9 9 8 6
Parmesaanijuustoa (g) 3 3 3 3

 

Ravintosisältö:

 4:1  3:1  2:1  1:1
Ravintosisältö, kcal 210 203 183 154
Rasvaa, g 21,0 19,6 16,6 12,0
Hiilihydraatteja, g 1,0 2,3 4,2 7,3
Proteiineja, g 4,2 4,2 4,2 4,2

 

Ohjeet:

Kuumenna uuni 180 asteeseen.

Sekoita KetoCal 4:1-jauhe, levinjauhe, parmesaani (sekä mahdolliset jauhot) ja kananmuna pienessä kulhossa.

Lisää tomaattipyre ja öljy ja sekoita hyvin.

Jos taikina on liian kuivaa, lisää enemmän vettä.

Laita taikina pursotinpussiin ja pursota siitä uuninpellille pitkuloita. Paista 10 minuuttia kunnes tikut ovat saaneet kauniin kullanruskean värin.

Anna grissinien jäähtyä pellillä hetki ennen tarjoilua!