• Ketogeeninen ruokavalio ja epilepsia
  • Illallinen
  • Lounas
  • Päivällinen

Kinkku-herkkusieni-yrttipiirakka

Resepteistä on laadittu useampi eri versio, jotka ovat mukautettu ketogeenisen ruokavalion eri suhteisiin (suhde: rasva suhteessa hiilihydraatteihin +proteiini), jotta ohjeet soveltuisivat mahdollisimman monelle. Kysy hoitavasta yksiköstäsi tai ravitsemusterapeutiltasi, mikä ohje sinulle sopii parhaiten.
Tämän ruokalajin ravintosisältö vaihtelee hieman valitsemasi reseptisuhteen mukaan. Kysy ravitsemusterapeutiltasi yksilölliset ohjeet. Muista punnita kaikki ainesosat huolellisesti.

Valmistusaika: 

Valmistelut 20 min, Valmistusaika 10-15 min, sopii pakastettaviksi.

Annokset:

Resepti riittää yhteen annokseen.

Arvostele tämä resepti
0 arvostelua
Jaa resepti

 

Suhde
PIIRAKKAPOHJA 1 ANNOS  4:1  3:1  2:1  1:1
Mantelijauhoa (g) 14 8 6 0
Rypsiöljyä (g) 13 14 13 19
KetoCal 4:1 -jauhetta, neutraali (g) 8 8 8 0
Vehnäjauhoja, puolikarkea (g) 0 4 8 20
Suhde
TÄYTE 1 ANNOS  4:1  3:1  2:1  1:1
Herkkusieniä (g) 15 15 15
Ranskankermaa, 28 % (g) 8 8  8 8
Valkosipuliyrttituorejuustoa (g) 3 4 4 4
Vehnäjauhoja, puolikarkea (g) 0 0 2 10
KetoCal 4:1 -jauhetta, neutraali (g) 8 8 0 0
Rypsiöljyä (g) 14 9 9 9
Parmesaanijuustoa (g) 1 2 2 2
Kananmunaa (g) 15 15 15 20
Ohuita kinkkusuikaleita (g) 5 5 5 5
Ripaus hienonnettua purjosipulia

 

Ravintosisältö:

Suhde
Täyte ja pohja  4:1  3:1  2:1  1:1
Ravintosisältö, kcal 447 404 350 377
Rasvaa, g 44,7 39,1 31,9 28,9
Hiilihydraatteja, g 2,3 4,4 8,0 20,4
Proteiineja, g 9,0 8,7 7,9 8,7

 

Ohjeet:

Piirakkapohja:
Sekoita mantelijauho (ja mahdolliset jauhot), KetoCal 4:1- jauhe ja juokseva rypsiöljy kulhossa.
Lisää joukkoon tilkka vettä. Sekoita ainekset taikinaksi. Laita taikina kahden leivinpaperin väliin ja kaulitse se pyöreäksi (halkaisija n. 8cm).
Laita piirakkapohja pieneen teflonvuokaan. Pistele pohjaan reikiä haarukalla.

Täyte:
Sekoita tuorejuusto, ranskankerma, KetoCal 4:1-jauhe, kananmuna, juokseva rypsiöljy, ruohosipuli, parmesaani, herkkusieniviipaleet ja kinkkusuikaleet keskenään.
Kaada seos piirakkapohjalle.

Valmistus:
Paista 180 asteeseen kuumennetussa uunissa 10-15 minuuttia.