• Illallinen
  • Lounas
  • Vähäproteiininen ruokavalio (PKU-tauti / muut harvinaiset aineenvaihduntasairaudet)
  • Päivällinen
  • Välipala

Minipiirakka lehtikaalilla Ja aurinkokuivatuilla tomaatilla

Tässä reseptissä on ohjeet vähäproteiinipitoisiin lehtikaali-minipiirakoihin, valkosipulilla maustettuina. Resepti on tarkoitettu vain potilaille, joilla on PKU tai jotka noudattavat terveydenhuollon ammattilaisten ohjeistamaa ja valvomaa vähäproteiinista ruokavaliota.

Reseptissä on näkyvillä proteiini- ja fenyylialaniinipitoisuudet niille, joilla on PKU.

Annos:

Resepti riittää 5 minipiiraaseen

Ravintosisältö:

Yksi reseptin mukaan valmistettu annospiirakka sisältää noin 1,5 g proteiinia ja 75 mg fenyylialaniinia

Arvostele tämä resepti
0 arvostelua
Jaa resepti

Ainesosat:

Piirakkakuori:

  • 2,5 dl vähäproteiinista jauhosekoitusta (noin 150 g)
  • 1 maustemitta yrttisuolaa
  • ¾ tl leivinjauhetta
  • 1 dl Loprofin PKU -juomaa
  • 50 g rasvaa (esim. voita tai öljyä)

Täyte:

  • 50 g tuoretta lehtikaalia (lehdet, ei kuitenkaan varsia/ruotoja)
  • 0,5 dl silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • rasvaa tai öljyä paistamiseen, oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • 0,5 dl smetanaa (2 teelusikallista piirakkaa kohti)
  • granaattiomenan siemeniä tai puolukoita

Ohjeet:

  • Aloita asettamalla uuni 225 asteeseen.
  • Sekoita kaikki kuivat ainekset mitä tarvitaan piirakkakuoren valmistamiseen.
  • Lisää Loprofin PKU-juoma  ja rasva, sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jos taikina tuntuu liian paksulta, lisää hieman rasvaa. Jos taikina tuntuu liian löysältä, lisää hieman jauhoja.
  • Raasta tai leikkaa lehtikaalin lehdet pienemmiksi paloiksi. Silppua aurinkokuivatut tomaatit ja hienonna valkosipuli
  • Kuumenna öljy pannulla ja paista lehtikaalia ensin muutaman minuutin ajan.
  • Lisää aurinkokuivattu tomaatti ja valkosipuli, paista hetki välillä sekoittaen.
  • Lisää suolaa ja pippuria.
  • Laita piirakkataikina öljyttyihin annosmuotteihin tai teflon vuokiin.
  • Voit paistaa piirakan kuoria noin 3 minuuttia ennen piiraiden täyttämistä tai täyttää ne välittömästi.
  • Jaa täyte tasaisesti piirakkamuotteihin.
  • Laita päälle smetanaa ja paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes piirakat saavat hieman väriä.
  • Tarjoile laittamalla päälle pippuria, puolukoita tai granaattiomenan siemeniä.

 

Tärkeää huomioida: Annoksen ravintosisällöt saattavat kuitenkin vaihdella riippuen käyttämistäsi raaka-aineista.