• Ketogeeninen ruokavalio ja epilepsia
  • Aamiainen
  • Jälkiruoka
  • Välipala

Mustikkamuffinit

Resepteistä on laadittu useampi eri versio, jotka ovat mukautettu ketogeenisen ruokavalion eri suhteisiin (suhde: rasva suhteessa hiilihydraatteihin +proteiini), jotta ohjeet soveltuisivat mahdollisimman monelle. Kysy hoitavasta yksiköstäsi tai ravitsemusterapeutiltasi, mikä ohje sinulle sopii parhaiten.
Tämän ruokalajin ravintosisältö vaihtelee hieman valitsemasi reseptisuhteen mukaan. Kysy ravitsemusterapeutiltasi yksilölliset ohjeet. Muista punnita kaikki ainesosat huolellisesti.

Valmistusaika: 

Valmistelut 20 min, Valmistusaika 35 min, sopii pakastettavaksi.

Annokset: 

Resepti riittää yhteen annokseen.

Arvostele tämä resepti
0 arvostelua
Jaa resepti

 

Suhde
AINESOSAT 1 ANNOS  4:1  3:1  2:1  1:1
Mustikoita (g) 8 15 15 30
Vehnäjauhoja, puolikarkea (g) 0 3 12 20
Sokeria (g) 0 0 0 9
Mantelijauhoa (g) 15 12 7 0
KetoCal 4:1-jauhetta, vanilja tai neutraali (g) 20 20 18 17
Maitoa, 3 % (g) 0 10 20 20
Rypsiöljyä (g) 31 30 29 26
Vatkattua kananmunaa (g) 20 20 20 25
Leivinjauhetta (g) 1 1 1 1
Muutama pisara makeutusnestettä

 

Ravintosisältö:

 4:1  3:1  2:1  1:1
Ravintosisältö, kcal 480 475 462 470
Rasvaa, g 48,2 46,3 42,1 36,3
Hiilihydraatteja, g 3,3 6,2 12,0 27,2
Proteiineja, g 8,8 8,9 9,0 9,1

 

Ohjeet: 

Kuumenna uuni 170 asteeseen.

Sekoita KetoCal 4:1-jauhe (mahdolliset jauhot), leivinjauhe ja mantelijauho kulhossa.

Lisää juokseva rypsiöljy, kananmuna, mustikat ja muutama pisara makeutusainetta (sekä mahdollinen sokeri) ja sekoita hyvin.

Kaada taikina muffinivuokiin.

Paista 20-25 minuuttia, kunnes muffinit ovat saaneet kauniin kullanruskean värin.

Ota muffinit uunista ja anna niiden jäähtyä.