• Ketogeeninen ruokavalio ja epilepsia
  • Jälkiruoka

Paahtovanukas

Resepteistä on laadittu useampi eri versio, jotka ovat mukautettu ketogeenisen ruokavalion eri suhteisiin (suhde: rasva suhteessa hiilihydraatteihin +proteiini), jotta ohjeet soveltuisivat mahdollisimman monelle. Kysy hoitavasta yksiköstäsi tai ravitsemusterapeutiltasi, mikä ohje sinulle sopii parhaiten.
Tämän ruokalajin ravintosisältö vaihtelee hieman valitsemasi reseptisuhteen mukaan. Kysy ravitsemusterapeutiltasi yksilölliset ohjeet. Muista punnita kaikki ainesosat huolellisesti.

Valmistusaika:

Valmistelut 20 min, Valmistusaika 35 min, jäähtymisaika 2 h.

Annokset: 

Resepti riittää yhteen annokseen.

Arvostele tämä resepti
0 arvostelua
Jaa resepti

Suhde
AINESOSAT 1 ANNOS  4:1  3:1  2:1  1:1
KetoCal 4:1-jauhetta, vaniljanmakuinen (g) 13 14 13 0
Rasnkankermaa, 28 % (g) 60 50 50 50
Munankeltuaista, (g) 30 30 35 30
Rypsiöljyä (g) 13 0 0 0
Sokeria (g) 0 0 4 8
Vadelmia (g) 0 0 22 22
Maitojauhetta (g) 0 0 0 9
Soijajuoma maustamaton (g) 20 20 25 20
Kaakaojauhetta (g) 1 1 0 0
Muutama pisara makeutusnestettä
Kaksi pisaraa vaniljauutetta

 

Ravintosisältö:

 4:1  3:1  2:1  1:1
Ravintosisältö, kcal 455 341 372 320
Rasvaa, g 45,5 33,0 33,8 24,7
Hiilihydraatteja, g 2,5 2,2 7,3 14,3
Proteiineja, g 8,9    8,8 9,6 10,3

 

Ohjeet:

Vatkaa munankeltuaiset hyvin.

Sekoita veteen vaniljanmakuista KetoCal 4:1-jauhetta ( ja mahdollinen maitojauhe) ja lisää sen jälkeen ranskankerma, vaniljauute, muutama pisara makeutusainetta (mahdollinen sokeri ja kaakaojauhe). Sekoita.

Lisää vatkatut munankeltuaiset ja vatkaa hyvin, kunnes seos on tasaista.

Kaada seos (mahdolliset vadelma) uuninkestäviin annosvuokiin ja kypsennä niitä vesihauteessa 150- asteisessa uunissa 30 minuuttia.

Voit sirotella pinnalle sokeria riippuen ruokavalion ketogeenisesta suhteesta. Sijoita vuoat uunin grillivastuksen alapuolelle 5 minuutiksi, kunnes vanukkaiden pinta on kauniin ruskea.