• Lounas
  • Päivällinen
  • Vähäproteiininen ruokavalio (PKU-tauti / muut harvinaiset aineenvaihduntasairaudet)

Pastaa yrttikastikkeessa

Tässä reseptissä on ohjeet vähäproteiinipitoiseen pastan valmistamiseen yrttikastikkeessa. Resepti on tarkoitettu vain potilaille, joilla on PKU tai jotka noudattavat terveydenhuollon ammattilaisten ohjeistamaa ja valvomaa vähäproteiinista ruokavaliota.

Reseptissä on näkyvillä proteiini- ja fenyylialaniinipitoisuudet niille, joilla on PKU.

Annos:

Resepti riittää 4 annokseen.

Ravintosisältö:

Koko kastikeannos sisältää 7 g proteiinia ja 280 mg fenyylialaniinia. Neljäsosa kastikkeesta ja annos vähäproteiinista pastaa sisältää 2,3 g proteiinia ja 92 mg fenyylialaniinia.

Arvostele tämä resepti
0 arvostelua
Jaa resepti

Ainesosat:

  • 1 keltainen sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • oliiviöljyä paistamaan
  • 1 porkkana (noin 70 g)
  • 2 paprikaa, mieluiten yksi punainen ja yksi keltainen (yhteensä noin 200 g)
  • 400 g murskattua tomaattia
  • 1 dl kaurakermaa
  • 1 kasviskuutio
  • Loprofin vähäproteiinipastaa halutulle annosmäärälle
  • tuoretta tai kuivattua oreganoa
  • suolaa ja pippuria
  • (sitruunalohko tai loraus sitruunalla maustettua oliiviöljyä)

Ohjeet:

  • Aloita hienontamalla sipulit ja valkosipuli. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista matalalla lämmöllä niin, että sipulit muuttuvat kiiltäviksi ja läpikuultaviksi ilman väriä. Näin sipulien maut tulevat parhaiten esille.
  • Raasta porkkana ja leikkaa paprikat paloiksi. Lisää ne pannulle ja paista minuutin ajan. Kaada päälle tomaattimurska ja kaurakerma ja kiehauta nopeasti. Anna kastikkeen hautua kannen alla noin viisi minuuttia.
  • Kastikkeen hautuessa voit keittää pastavettä, sekä haluamasi määrän pastaa pakkauksen ohjeiden mukaisesti.
  • Kun kastike on valmis, voit sekoittaa sen tasaiseksi ja kuohkeaksi sauvasekoittimella. Ripottele päälle tuoretta tai kuivattua oreganoa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Tarjoile kastike valmiin pastan kanssa. Koristele annos sitruunan lohkoilla tai lorauta sitruunan makuista oliiviöljyä päälle.

Tärkeää huomioida:

Annoksen ravintosisällöt saattavat kuitenkin vaihdella riippuen käyttämistäsi raaka-aineista.