• Lounas
  • Päivällinen
  • Vähäproteiininen ruokavalio (PKU-tauti / muut harvinaiset aineenvaihduntasairaudet)

Sahramivohvelit vaniljavaahdolla

Tässä reseptissä on ohjeet vähäproteiinipitoisiin sahramivohveleihin vaniljavaahdon kera. Resepti on tarkoitettu vain potilaille, joilla on PKU tai jotka noudattavat terveydenhuollon ammattilaisten ohjeistamaa ja valvomaa vähäproteiinista ruokavaliota. Reseptissä on näkyvillä proteiini- ja fenyylialaniinipitoisuudet niille, joilla on PKU.

Annos:

Resepti riittää 3-4 vohvelille.

Ravintosisältö:

Resepti ilman hilloa sisältää 1,5 g proteiinia ja 65 mg fenyylialaniinia.

Arvostele tämä resepti
0 arvostelua
Jaa resepti

Ainesosat

Vohveli:

  • 2 tl raesokeria + 1 hyppysellinen sahramia (0,5 g)
  • 2 dl vähäproteiinisia jauhoja (noin 110 g)
  • 0,5 maustemitta suolaa/ 0,5 ml
  • 2 tl Loprofin-kananmunankorviketta
  • 2 dl Loprofin PKU -juomaa
  • 0,5 dl rypsiöljyä (tavallista, ei kylmäpuristettua)
  • rasvaa vohvelirautaan

Vaniljavaahto:

  • 1 dl vispattua kaurakermaa (esim. Planti Cream Dessert)
  • 1 tl vaniljasokeria tai hyppysellinen vaniljajauhetta

Karhunvatukkahillo:

  • 250 g karhunvatukoita (saatavana pakasteena)
  • ¾ dl hillosokeria

Ohjeet

Hillo

Laita karhunvatukat kattilaan, kaada sokeri, sekoita ja kiehauta.

Kypsennä pari minuuttia ja aseta hillo jäähtymään.

Sakeuta vasta hieman ennen, kunnes vohvelit ovat valmiita.

 

Vohveli

Laita sahrami ja sokeri mortteliin, hienonna ne sahramin maun parantamiseksi.(Voit myös jättää sahramin pois , jos haluat valmistaa  tavallisia vohveleita.)

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon PKU-juoma ja öljy ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

 

Paistaminen

Valele kuumentunut vohvelirauta rasvalla ja aloita paistaminen.  Noin 1dl taikinaa on arviolta sopiva määrä yhteen vohveliin. Paista taikinaa noin 3 minuuttia.

 

Vaniljavaahto

Mausta kaurakerma vaniljalla ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi

Tarjoile vohvelit vaniljavaahdon ja hillon kanssa.

 

Tärkeää huomioida:

Annoksen ravintosisällöt saattavat kuitenkin vaihdella riippuen käyttämistäsi raaka-aineista.