• Lounas
  • Vähäproteiininen ruokavalio (PKU-tauti / muut harvinaiset aineenvaihduntasairaudet)
  • Päivällinen

Sushirulla merileväkaviaarilla ja chipotle majoneesilla

Tässä reseptissä on ohjeet vähäproteiinisten merileväkaviaari sushirullien valmistamiseen. Resepti on tarkoitettu vain potilaille, joilla on PKU tai jotka noudattavat terveydenhuollon ammattilaisten ohjeistamaa ja valvomaa vähäproteiinista ruokavaliota. Reseptissä on aina näkyvillä proteiini- ja fenyylialaniinipitoisuudet niille, joilla on PKU.

Annos:

Resepti riittää noin 8 rullaan

Ravintosisältö:

Kaikki reseptissä mainitut ainesosat, lisukkeet ja kastikkeet yhteensä,  sisältävät 2,5 g proteiinia ja 100 mg fenyylialaniinia.

Arvostele tämä resepti
0 arvostelua
Jaa resepti

Ainesosat:

  • 100 g Loprofin riisiä (paino ennen keittämistä)
  • 1 kpl kurkkua (noin 8 cm)
  • porkkana
  • puolikas paprika, mieluiten punainen tai keltainen
  • 1 rkl riisietikkaa (tai muuta mietoa etikkaa)
  • 1 tl raesokeria
  • 1 nori-arkki (paahdettua merilevää, löytyy yleensä hyvin varustetuista ruokakaupoista eksoottisten elintarvikkeiden hyllyltä)

Hyviä lisukkeita:

  • 1-2 ruokalusikallista chipotle-majoneesia tai chiliaiolia
  • 1 rkl paahdettua sipulia
  • 2 ruokalusikallista merileväkaviaaria, punainen ja/tai musta
  • Japanilainen soijakastike
  • wasabi-tahna
  • sushi gari (marinoitu inkivääri)

Ohjeet:

  • Aloita keittämällä riisi pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Jos keität riisin ilman öljyä, siitä ei tule niin irtonaista, vaan paremmin toisiinsa tarttuvaa.
  • Riisin kiehuessa, voit leikata kurkun, porkkanan ja pippurin tikuiksi tai ohuiksi viipaleiksi.
  • Kaada vesi pois valmiista riisistä. Sekoita riisietikka ja sokeri niin, että sokeri liukenee. Kaada seos riisin päälle, kun se on vielä kuumaa, ja sekoita. Anna riisin jäähtyä.
  • Aseta nori-arkki  kiiltävä puoli alaspäin. Levitä arkille senttimetrin paksuinen riisikerros ja jätä reunalle muutaman senttimetrin reuna. Aseta päälle viipaloidut kurkku-, porkkana-, ja paprikatikut. Kääri rullaksi ja jaa rulla terävällä veitsellä noin kahdeksaan osaan.
  • Lisää päälle merileväkaviaaria, chipotle-majoneesia ja paahdettua sipulia. Nyt sushirullasi on valmis! Syö wasabin kanssa ja dippaa soijakastikkeeseen. Halutessasi voit myös ottaa marinoitua inkivääriä virkistääksesi suuta puraisujen välissä.

Tärkeää huomioida:

Annoksen ravintosisällöt saattavat kuitenkin vaihdella riippuen käyttämistäsi raaka-aineista.