Täydennysravintojuomat lapsille sairauden aikana

Kun lapsi on sairas ruoka ei aina maistu. Riittävä ravinnonsaanti on kuitenkin ensisijaisen tärkeää ja tämän vuoksi voidaan tarvita täydennysravintojuomia kattamaan päivittäinen energiantarve. Fortini on yli 1-vuotiaille lapsille tarkoitettu täydennysravintovalmiste, jota on saatavana pirtelönä, smoothiena ja vanukkaana. Sairauden yhteydessä Fortini on hyvä tapa lisätä ravinnonsaantia toipumisen edistämiseksi.

Fortini on kliininen ravintovalmiste sairauteen liittyvän vajaaravitsemuksen ruokavaliohoitoon. Käytetään terveydenhuollon ammattilaisen ohjauksessa.


  • Lapsi tarvitsee monipuolista ja tasapainoista ravintoa optimaaliseen kasvuun ja kehitykseen. Useimmissa tapauksissa lapsi saa tarvitsemansa ravinnon tavallisesta ruoasta. Lisäenergian ja -ravinnon antoa lasten täydennysravintovalmisteilla suositellaan pitkäaikaisen sairauden yhteydessä, jos lääkäri tai ravitsemusterapeutti on todennut sen tarpeelliseksi. Lapsille tarkoitettuja Fortini-valmisteita voidaan käyttää myös lyhyempiä aikoja, esimerkiksi kuumeen, kurkkutulehduksen tai influenssan yhteydessä.

    Lapselle voi antaa jääkaappikylmän Fortinin tai Smoothien tai vaikkapa pakastaa ja tehdä siitä jäätelöä. Katso lisää reseptejä täältä!

  • 1 pullo Fortinia (200ml tai 125ml) sisältää energiaa 300 kilokaloria, mikä on verrattavissa pieneen ateriaan. Fortini on ravitsemuksellisesti täysipainoinen ja sisältää energian lisäksi proteiinia, sekä lapsesi tarvitsemia vitamiineja ja kivennäisaineita.

  • Fortini-täydennysravintovalmisteet on suunniteltu erityisesti lapsille. Fortinista on saatavilla erilaisia makuja ja koostumuksia, joiden joukosta lapsi löytää helposti suosikkinsa. Fortini-valikoimaan kuuluvat pirtelömäinen Fortini Multi Fibre, hedelmäinen ja marjainen Fortini Smoothie, vanukasmainen Fortini Creamy Fruit sekä 125 ml pullossa oleva runsaasti energiaa ja ravintokuituja sisältävä Fortini Compact Multi Fibre. Tutustu koko valikoimaan täällä!

  • Fortinin voi juoda sellaisenaan ja se maistuu parhaalta jääkaappikylmänä. Fortinit ovat kliinisiä ravintovalmisteita, joita saa eri makuisina ja eri muodoissa. Lapsi voi valita pillillä juotavan smoothien tai pirtelön tai lusikalla syötävän vanukkaan. Neutraalinmakuista Fortinia voi myös lisätä päivittäiseen ruokaan lisäenergiaa antamaan. Katso reseptimme täällä!