HCU Anamix Junior

HCU Anamix Junior on kliininen ravintovalmiste joka on tarkoitettu B6-vitamiinihoidolle ei-respondoivaa homokystinuriaa sairastavien ruokavaliohoitoon. Aminohappopohjainen juomajauhe, joka ei sisällä metioniinia. Sisältää välttämättömiä ja ei-välttämättömiä aminohappoja, hiilihydraatteja, rasvaa (sisältää pitkäketjuista dokosaheksaeenihappoa (DHA)), vitamiineja, kivennäisaineita ja hivenaineita sekä ravintokuituja.

Käytettävä hoitavan lääkärin valvonnassa vain homokystinuriaa sairastaville potilaille, joille ei saada vastetta B6-vitamiinihoidolle. 


 • Kuivattu glukoosisiirappi, ravintokuituja (oligofruktoosi, inuliini, resistentti tärkkelys, selluloosa, arabikumi, soijapolysakkaridi), puhdistettuja kasviöljyjä (oleiinihappopitoinen auringonkukka-, rypsi- ja MCT-öljy (palmunydin- ja/tai kookosöljystä), auringonkukkaöljy), L-arginiini-L-aspartaatti, L-leusiini, L-lysiiniasetaatti, L-glutamiini, kalsiumdifosfaatti, L-proliini, L-valiini, aromi, glysiini, L-isoleusiini, L-treoniini, L-tyrosiini, L-seriini, L-kystiini, L-fenyylialaniini, L-alaniini, trikaliumsitraatti, trinatriumsitraatti, L-histidiini, kalsiumkloridi, magnesiumvetyfosfaatti, maltodekstriini, koliinibitartraatti, emulgointiaineita (E472c, auringonkukkalesitiini), L-tryptofaani, dokosaheksaeenihappopitoinen crypthecodinium cohnii -öljy, magnesium-L-aspartaatti, trikalsiumsitraatti, L-askorbiinihappo, inositoli, tauriini, ferrosulfaatti, L-karnitiini, sinkkisulfaatti, DL-α-tokoferyyliasetaatti, kalsium-D-pantotenaatti, mangaanisulfaatti, nikotiiniamidi, kuparisulfaatti, tiamiinihydrokloridi, pyridoksiinihydrokloridi, riboflaviini, retinyyliasetaatti, hapettumisenestoaineet (E304, E306, E307), foolihappo, kaliumjodidi, natriummolybdaatti, natriumseleniitti, kromikloridi, kolekalsiferoli, fytomenadioni, D-biotiini, syanokobalamiini.

 • Noudata lääkärin tai ravitsemusterapeutin määräämää annostusta ja laimennosta. Annostus riippuu potilaan iästä, painosta ja lääketieteellisestä tilasta

 • Vain enteraaliseen käyttöön. Ei parenteraaliseen käyttöön. Käytettävä hoitavan lääkärin valvonnassa. Ei sovellu ainoaksi ravinnonlähteeksi. Tarkoitettu 1–10-vuotiaille lapsille.

  Käytetään vain homokystinuriaa sairastaville potilaille, joille ei saada vastetta B6-vitamiinihoidolle. Ei sovellu käytettäväksi ainoana proteiinin lähteenä, vaan tämän valmisteen ohella on turvattava metioniinin, nesteen ja muiden ravintoaineiden päivittäinen tarve lääkärin tai ravitsemusterapeutin ohjeiden mukaan.

 • POTILAAN TERVEYDEN KANNALTA ON TÄRKEÄTÄ NOUDATTAA HUOLELLISESTI PAKKAUKSESSA OLEVIA VALMISTUSOHJEITA

  1. Pese kädet huolellisesti ja puhdista valmistusalusta ja tarvittavat astiat.
  2. Mittaa shakeriin tai muuhun vastaavaan sekoitusastiaan tarvittava määrä kylmää vettä ja lisää suositeltu määrä
   jauhetta.
  3. Sulje pullon korkki ja ravista, kunnes jauhe liukenee.
  4. Valmis liuos on säilytettävä jääkaapissa ja käytettävä 24 tunnin kuluessa valmistuksesta.
  5. Ravista tai sekoita juomaa juuri ennen käyttöä. Suun kautta nautittava juoma suositellaan tarjottavaksi jäähdytettynä/kylmänä

  Suositeltu laimennos on 36 g jauhetta (yksi annospussi) ja 100 ml vettä, jotta saadaan noin 126 ml valmista liuosta. Vettä tai muuta lisänestettä tulee tarjota samanaikaiseksi riittävän nesteen saannin turvaamiseksi.

 • Valmis liuos suositellaan nautittavaksi heti sekoittamisen jälkeen. Tarvittaessa valmis liuos voidaan säilyttää jääkaapissa, käytettävä 24 tunnin kuluessa valmistuksesta. Pakkaus säilytetään kuivassa, normaalissa huoneenlämmössä. Pakattu suojakaasuun.

 • Valmistaja: SHS International Ltd, UK.

 • Synnynnäiset aineenvaihdunnan häiriöt (503).