IVA Anamix Junior

IVA Anamix Junior on kliininen ravintovalmiste joka on tarkoitettu todettua isovaleerihappovirtsaisuutta (IVA-tauti) sairastavien ruokavaliohoitoon. Aminohappopohjainen juomajauhe, joka ei sisällä leusiinia. Sisältää tasapainoisen sekoituksen välttämättömiä ja ei-välttämättömiä aminohappoja, hiilihydraatteja, rasvaa (sisältää dokosaheksaeenihappoa (DHA)), vitamiineja, kivennäisaineita ja hivenaineita sekä ravintokuituja.

Käytettävä hoitavan lääkärin valvonnassa vain isovaleerihappovirtsaisuutta sairastaville potilaille.


 • Kuivattu glukoosisiirappi, ravintokuituja (oligofruktoosi, inuliini, resistentti tärkkelys, selluloosa, arabikumi, soijapolysakkaridit), puhdistettuja kasviöljyjä (oleiinihappopitoinen auringonkukka-, rypsi- ja keskipitkäketjuiset triglyseridit (palmunydin- ja/tai kookosöljystä), auringonkukkaöljy), glysiini, L-proliini, kalsiumfosfaatti, L-glutamiini, L-lysiiniasetaatti, L-arginiini, aromi, magnesium L-aspartaatti, L-glutamiinihappo, L-tyrosiini, L-fenyylialaniini, trikaliumsitraatti, L-treoniini, L -seriini, L-histidiini, L-alaniini, L-valiini, trinatriumsitraatti, L-kystiini, L-isoleusiini, maltodekstriini, koliinibitartraatti, kalsiumkloridi, L-metioniini, L-tryptofaani, emulgointiaineet (E472c, auringonkukkalesitiini), Dokosaheksaeenihappopitoinen Crypthecodinium cohnii -öljy, L-asparagiinihappo, natriumkloridi, L-askorbiinihappo, inositoli, tauriini, ferrosulfaatti, L-karnitiini, sinkkisulfaatti, DL-α-tokoferyyliasetaatti, kalsium-D-pantotenaatti, mangaanisulfaatti, nikotiiniamidi, kuparisulfaatti, tiamiinihydrokloridi, pyridoksiinihydrokloridi, riboflaviini, retinyyliasetaatti, hapettumisenestoaineita (E304(i), E306, E307), foolihappo, kaliumjodidi, natriummolybdaatti, natriumseleniitti, kromikloridi, kolekalsiferoli, fytomenadioni, D-biotiini, syanokobalamiini.

 • Noudata lääkärin tai ravitsemusterapeutin määräämää annostusta ja laimennosta. Annostus riippuu potilaan iästä, painosta ja lääketieteellisestä tilasta.

 • Vain enteraaliseen käyttöön. Ei parenteraaliseen käyttöön. Käytettävä hoitavan lääkärin valvonnassa. Ei sovellu ainoaksi ravinnonlähteeksi. Tarkoitettu 1–10-vuotiaille lapsille.

  Käytetään vain isovaleerihappovirtsaisuutta sairastaville potilaille. Ei sovellu käytettäväksi ainoana proteiinin lähteenä, vaan tämän valmisteen ohella on turvattava leusiinin, nesteen ja muiden ravintoaineiden päivittäinen tarve lääkärin tai ravitsemusterapeutin ohjeiden mukaan.

 • POTILAAN TERVEYDEN KANNALTA ON TÄRKEÄTÄ NOUDATTAA HUOLELLISESTI PAKKAUKSESSA OLEVIA VALMISTUSOHJEITA.

  1. Pese kädet huolellisesti ja puhdista valmistusalusta ja tarvittavat astiat.
  2. Mittaa shakeriin tai muuhun vastaavaan sekoitusastiaan tarvittava määrä kylmää vettä ja lisää suositeltu määrä jauhetta.
  3. Sulje astian korkki ja ravista, kunnes jauhe liukenee.
  4. Valmis liuos on säilytettävä jääkaapissa ja käytettävä 24 tunnin kuluessa valmistuksesta.
  5. Ravista tai sekoita juomaa juuri ennen käyttöä. Suun kautta nautittava juoma suositellaan tarjottavaksi jäähdytettynä/kylmänä

  Suositeltu laimennos on 36 g (4 mittalusikkaa) jauhetta ja 100 ml vettä, jotta saadaan noin 126
  ml valmista liuosta. Vettä tai muuta lisänestettä tulee tarjota samanaikaiseksi riittävän nesteen saannin turvaamiseksi. Yksi mittalusikallinen on noin 9 g jauhetta.

 • Valmis liuos suositellaan nautittavaksi heti sekoittamisen jälkeen. Tarvittaessa valmis liuos voidaan säilyttää jääkaapissa, käytettävä 24 tunnin kuluessa valmistuksesta. Pakkaus säilytetään kuivassa, normaalissa huoneenlämmössä. Pakattu suojakaasuun.

 • Valmistaja: SHS International Ltd, UK.

 • Synnynnäiset aineenvaihdunnan häiriöt (503).