Loprofin riisi

Riisi-, peruna-, maissitärkkelys pohjainen Loprofin riisi on gluteeniton, maidoton, laktoositon ja munaton. Saattaa sisältää jäämiä soijasta ja lupiinista*.

100 ml Loprofin riisiä sisältää:

366 kcal
0,4 g proteiinia
1,3 g rasvaa
88,1 g hiilihydraattia

Tarkoitettu synnynnaisistä metabolisista sairauksista, kuten munuaisten tai maksan toimintahäiriöistä kärsivien henkilöiden ruokavalioholtoon, kun tarvitaan vähäproteiinista ruokavaliota.


  • Riisitärkkelys, maissitärkkelys, perunatärkkelys, väri (kalsiumkarbonaatti), emulgointiaine (rasvahappojen mono- ja diglyseridit). Saattaa sisaltãã pieniã määriä soijaa ja lupiinia.

  • Suositeltava annos maäraytyy potilaan iän, painon ja terveydentilan mukaan. Soveltuu osana monipuolista, vähäproteiinista ruokavaliota ravitsemuksellisten tarpeiden täyttämiseksi.

  • Keitä noin 1 l vettä suuressa kattilassa. Lisaa tarvittava määrä kuivaa riisiä kiehuvaan veteen. Lisää yksi teelusikallinen suolaa, mikäli se on sallittua ja yksi ruokalusikallinen kasvioliyä. Keitä välillä hämmentäen 7-9 min tai kunnes riisi on sopivan pehmeää. Valuta ja huuhtele kiehuvalla vedellä.

  • Säilytetään kuivassa paikassa, huoneenlämmossa.