Monogen

Monogen on maitopohjainen ja ravitsemuksellisesti täysipainoinen imeväisten erityisvalmiste joka sisältää pitkäketjuisen rasvahappon lähteitä (LCP) ja korkean määrän keskipitkäketjuisia rasvahapon lähteitä (MCT). Valmisteeseen on lisättynä myös välttämättömia rasvahappoja, alfalinoleenihappoa (ALA), arakidonihappoa (ARA) ja dokosaheksaeenihappoa (DHA). Monogenin käyttöaiheita mm. hyperlipoproteinemia (tyyppi 1), intestinaalinen lymfangiektasia, kylothorax, abeetalipoproteinemia, epäspesifinen imeytymishäiriö ja rasvaripuli, pitkäketjuisten rasvahappojen oksidaatiohäiriö (LCHAD-puutos).

Monogen per 100 ml sisältää laimennuksella 16,8 g/100 ml:

 • 74 kcal
 • 2,2 g rasvaa kookos- ja /tai palmuoljystä, pähkinäöljystä ja Crypthecodinium cohnii ja Mortierella alpina -öljyistä, joissa runsaasti ARA:a ja DHA:ta (26%)
 • 11,5 g hiilihydraateista maltodekstriinistä ja glukoosisiirapista (62E%)
 • 2,2 g proteiinista lehmänmaidosta (12E%)

 

Nutrician tuotteet ovat kliinisiä ravintovalmisteita ja niitä tulee käyttää terveydenhuollon ammattilaisen ohjeistamana. 


 • Maltodekstriini, rasvaton lehmänmaito, raffinoitua kasviöljyä (keskipitkäketjuisia triglyseridejä (kookos- ja/tai palmuöljystä), saksanpähkinäöljyä, (auringonkukkaöljy), heraproteiini (lehmänmaidosta), kalsiumkaseinaatti (lehmänmaidosta), glukoosisiirappi, natriumsitraatti, kaliumkloridi, kalsiumkarbonaatti, magnesiumvetyfosfaatti,
  Crypthecodinium Cohnii -öljy, koliinikloridi, öljy Mortierella alpinasta, L-valiini, inositoli, L-askorbiinihappo, L-tryptofaani, natrium-L-askorbaatti, tauriini, ferrosulfaatti,
  sinkkisulfaatti, L-karnitiini, DL-α-tokoferyyliasetaatti, nikotiiniamidi, DL-α-tokoferoli, kalsium-D-pantotenaatti, kuparisulfaatti, pyridoksiinihydrokloridi, retinyyliasetaatti,
  tiamiinihydrokloridi, riboflaviini, pteroyylimonoglutamiinihappo, kaliumjodidi, mangaanisulfaatti, kromikloridi, natriummolybdaatti, fytomenadioni, D-biotiini, natriumseleniitti, kolekalsiferoli.

 • Käytetään lääkärin tai ravitsemusterapeutin ohjeen mukaan. Annostus määräytyy potilaan iän, painon ja terveydentilan pohjalta. Valmistetta voidaan käyttää rintamaidon ohella ruokavaliohoidon toteutumiseksi.

 • Tuotetta ei saa käyttää potilailla, joilla on keskipitkäketjuisten rasvahappojen asyyli-CoA puutos (MCAD-puutos). Ei sovellu ainoaksi ravinnonlähteeksi. Ei parenteraaliseen käyttöön.

 • Käytä pakkauksessa olevaa mittalusikkaa oikean annoksen saamikseksi. Jokaista mittalusikkaa kohden (5,6 g) lisätään 30 ml vettä suositellun laimennoksen saamiseksi. Sekoittamalla 3 mittalusikallista Monogenia ja 90 ml vettä saadaan 100 ml valmista liosta.

  1. Pese kädet hyvin ja puhdista valmistusalue. Steriloi pullot ja tutit.
  2. Keitä tuoretta vettä 5 minuutin ajan tai kunnes vedenkeitin sammuu (älä koskaan käytä lämmintä vesijohtovettä). Yli vuoden ikäisille lapsille vettä ei ole tarpeen kiehauttaa, jos
   veden laatu on hyvä. Jauhe liukenee parhaiten lämpimään veteen.
  3. Jäähdytä vettä vähintään 30 minuutin ajan, kunnes se tuntuu sopivalta ranteen sisäpuolelle mitattuna. Kaada haluttu määrä vettä steriloituun tuttipulloon/astiaan.
  4. Lisää veteen suositeltu mittalusikkamäärä jauhetta.
  5. Ravista tai sekoita vispilällä, kunnes jauhe on liuennut.
  6. Tarkista seoksen oikea lämpötila tiputtamalla muutama tippa ranteen sisäpuolelle. Vesi
   tai muut laimennetut juomat tulisi nauttia samanaikaisesti.
 • Avattu purkki on käytettävä 4 vkon sisällä. Säilytä purkkia viileässä auringonvalolta suojattuna. Sulje purkki kannella käytön jälkeen. Parasta ennen -päiväyksen löydät purkin pohjasta.

 • 503, 601 ja 602