Neocate Spoon

Neocate Spoon on kliininen ravintovalmiste maitoallergian ruokavaliohoitoon. Käytetään terveydenhuollon ammattilaisen ohjauksessa. Neocate Spoon on hypoallergeeninen, aminohappopohjainen valmiste, joka sisältää vitamiineja ja kivennäisaineita. Tarkoitettu lehmänmaito- ja moniallergisten lasten ruokavaliohoitoon 6 kuukauden iästä alkaen. Valmiste sekoittuu veteen muodostaen lusikoitavan, neutraalinmakuisen koostumuksen. Ei sovellu ainoaksi ravinnoksi.

Maidoton, soijaton, laktoositon, gluteeniton.

Tärkeä tiedotus: Äidinmaito on imeväisen parasta ravintoa. Neocate Spoon on kliininen ravintovalmiste, jota on käytettävä lääkärin valvonnassa.


 • Kuivattu glukoosisiirappi, hyytelöity riisitärkkelys, kasviöljyjä (kookos-, auringonkukka- ja rypsiöljy), aminohappoja (L-arginiini, L-aspartaatti, L-leusiini, L-lysiiniasetaatti, L-glutamiini, L-proliini, L-valiini, glysiini, L-isoleusiini, L-treoniini, L-fenyylialaniini, L-tyrosiini, L-seriini, L-histidiini, L-alaniini, L-kystiini, L-tryptofaani, L-metioniini), sokeri, trikalsiumfosfaatti, emulgointiaine (E472c), koliinibitartraatti, magnesium-L-aspartaatti, magnesiumasetaatti, M-inositoli, L-askorbiinihappo, ferrosulfaatti, tauriini, sinkkisulfaatti, L-karnitiini, DL-α-tokoferyyliasetaatti, kalsium-D-pantotenaatti, nikotiiniamidi, mangaanisulfaatti, kuparisulfaatti, tiamiinihydrokloridi, pyridoksiinihydrokloridi, riboflaviini, retinyyliasetaatti, kaliumjodidi, kromikloridi, foolihappo, natriumseleniitti, natriummolybdaatti, fytomenadioni, D-biotiini, kolekalsiferoli, syanokobalamiini.

 • Lääkäri tai ravitsemusterapeutti määrittelee oikean annostuksen, joka määräytyy lapsen iän, painon ja kliinisen tilan perusteella. Imeväisten tulee saada Neocate Spoonin lisäksi äidinmaitoa tai hypoallergeenista valmisetta. Neocate Spoonin koostumusta voidaan muuttaa lisäämällä tai vähentämällä veden määrää. Suositeltu laimennos: 8 mittalusikallista (37 g) jauhetta sekoitetaan 60 ml:aan vettä, josta saadaan 100 g valmista vanukasta. Mittalusikka purkissa.

 • Ei suonensisäiseen käyttöön. Äidinmaito on imeväisen parasta ravintoa. Neocate Spoonia on käytettävä lääkärin valvonnassa. Lusikoitava valmiste muun ruoan ohella. Ei sovi pullo- eikä letkuruokintaan eikä suonensisäiseen käyttöön. Neocate Spoonia käytetään osana monipuolistuvaa ruokavaliota niin kiinteiden ruokien aloitusvaiheessa kuin myöhemminkin. Valmiste sopii käytettäväksi sellaisenaan tai yhdistettynä erilaisiin ruoka-aineisiin. Ei sovi ainoaksi ravinnoksi. Imeväisen tulee saada Neocate Spoonin lisäksi rintamaitoa tai hypoallergeenista imeväisen kliinistä ravintovalmistetta.

   1. Pese kädet ja puhdista kaikki välineet huolellisesti.
   2. Keitä kylmävesihanasta otettu vesi. Jäähdytä noin 30 min. niin, että se tuntuu lämpimältä ranteeseen (n. 40-asteiseksi).
   3. Tasoita jauhe mittalusikan reunojen tasalle puhtaan ja kuivan veitsen selkämyksellä. Älä
    painele jauhetta mittalusikkaan. Käytä vain pakkauksessa olevaa mittalusikkaa.
   4. Annostele tarvittava määrä jauhoa puhtaaseen kulhoon. Sekoita puhtaalla lusikalla, kunnes seos paksuuntuu. Tämä voi viedä muutaman minuutin. Valmista Neocate Spoonia kerralla vain yhden syöttökerran annos juuri ennen tarjoilua. Neocate Spoonin koostumusta voidaan muuttaa lisäämällä tai vähentämällä veden määrää.

   

  Huom. Valmista Neocate Spoonia kerrallaan oikeaa annosta noudattaen vain yhden syöttökerran annos juuri ennen tarjoilua. Heitä käyttämätön seos pois tunnin kuluttua syöttämisen aloittamisesta. Neocate Spoonia voidaan lisätä valmiisiin ruoka-annoksiin. Älä lisää erittän kuumiin ruokiin. Älä lämmitä valmista seosta.

 • Avaamattomat pakkaukset säilytetään kuivassa paikassa, normaalissa huoneenlämmössä. Avattu purkki suljetaan hyvin muovikannella. Älä säilytä jääkaapissa. Avattu Neocate Spoon -purkki on käytettävä kuukauden kuluessa. Parasta ennen -päiväys on purkin pohjassa.

  Pakkauksesta saadaan noin 11 annosta, ohjeen mukaan valmistettuna.

 • Kansi ja lusikka – lajitellaan muovina
  Välikansi – lajitellaan pienmetallina
  Pakkauksen runko – lajitellaan pienmetallina

 • Valmistaja: SHS International Ltd, Iso-Britania
  Valmistuttaja: Nutricia Medical Oy, Linnankatu 26 A, 20100 Turku

 • 506, 602