PKU Anamix Infant

PKU Anamix Infant on aminohappopohjainen jauhemainen imeväisen erityisvalmiste fenyyliketonurian (PKU) ruokavaliohoitoon. Soveltuu käytettäväksi syntymästä lähtien 1-ikävuoteen saakka.

Sisältää välttämättömiä ja ei välttämättömiä aminohappoja, hiilihydraattia, rasvaa, kuituja, vitamiineja, mineraaleja ja hivenaineita. Lisätty pitkäketjuisen rasvahapon lähteitä (LCP), arakinoidihappoa (ARA) ja dokosaheksaeenihappoa (DHA) rintamaitoa vastaavilla tasoilla. Lisäksi PKU Anamix Infant sisältää ainutlaatuisen galakto- ja frukto-oligosakkaroosi prebioottiseoksen (GOS/FOS).

PKU Anamix Infant 100 ml:aa kohti laimennuksella 15 g/100 ml:

 • 70 kcal
 • 3,5 g rasvaa auringonkukkaöljystä,
  kookosöljystä, rapsiöljystä ja Crypthecodinium cohnii- ja Mortierella alpina -öljyistä, ARA- ja DHA -lähteinä (44 E%)
 • 7,5 g hiilihydraattia glukoosisiirapista (43 E%)
 • 0,56 g kuitua (2 E%)
 • 2,0 g proteiiniekvivalentteja (11 E%)

Käytetään hoitavan lääkärin valvonnassa vain fenyyliketonurian (PKU) ruokavaliohoitoon.


 • Glukoosisiirappi, kasviöljyt (oleiinihappopitoinen auringonkukka-, kookos-, rapsi- ja auringonkukkaöljy), galakto-olikosakkaridit (lehmänmaito), L-arginiini-L aspartaatti, L-leusiini, L-lysiiniasetaatti, L-tyrosiini, L-glutamiini, L-proliini, emulgointiaine (rasvahappojen mono- ja diglyseridien sitruunahappoesterit), L-valiini, kalsiumfosfaatti, glysiini, L-isoleusiini, L-treoniini, L-seriini, kaliumsitraatti, L-histidiini, L-alaniini, frukto-oligosakkaridit, kaliumkloridi, koliinibitartraatti, L-kystiini, kalsiumglyserofosfaatti, L-tryptofaani, natrium-vetyfosfaatti, L-metioniini, magnesiumasetaatti, Crypthecodinium cohnii -öljy, magnesium-L-aspartaatti, Mortierella alpina -öljy, natriumkloridi, inositoli, L-askorbiinihappo, hapettumisenestoaineet (auringonkukkalesitiini, askorbyylipalmitaatti), ferrosulfaatti, tauriini, sinkkisulfaatti, L-karnitiini, DL-alfa-tokoferyyliasetaatti, kalsium-D-pantotenaatti, nikotiiniamidi, kuparisulfaatti, tiamiinivetykloridi, pyridoksiinivetykloridi, riboflaviini, retinyyliasetaatti, kaliumjodidi, mangaanisulfaatti, pteroyylimonoglutamiinihappo, kromikloridi, fytomenadioni, natriumseleniitti, natriummolybdaatti, D-biotiini, kolekalsiferoli, syanokobalamiini.

 • Käytetään lääkärin tai ravitsemusterapeutin ohjeen mukaan. Annostus määrittyy potilaan iän, painon ja sairaustilan pohjalta.

 • Tuotetta on täydennettävä luonnollisella proteiinilla, kuten esimerkiksi rintamaidolla tai sopivalla äidinmaidonkorvikkeella hoitavan lääkärin tai ravitsemusterapeutin ohjeiden mukaisesti, fenyylialaniinia sisältävien proteiininlähteiden korvaamiseksi. Ei parenteraaliseen käyttöön ja ei sovellu ainoaksi ravinnoksi.

 • Käytä aina pakkauksessa olevaa mittalusikkaa oikean annoksen saamiseksi. Jokaista mittalusikkaa (5 g) kohden lisätään 30 ml vettä suositellun laimennuksen saamiseksi (15 %paino/tilavuus).

  Ohjetta laimeampi annos voi olla aluksi tarpeen hyvän toleranssin varmistamiseksi. Jauhe ei ole steriili ja ja valmisettu annos tulee käytettää välittömästi. Seosta ei saa kuumentaa yli 15 minuutin ajan, eikä keittää tai lämmittää mikroaaltouunissa. Annos, jota ei ole syöty tunnin kuluttua valmistuksesta, hävitetään.

  1. Pese kädet ja puhdista valmistusalue. Steriloi pullot ja tutit.
  2. Keitä tuoretta vettä 5 minuutin ajan tai odota kunnes vedenkeitin sammuu. Älä koskaan käytä kuumaa vesijohtovettä. Yli vuoden ikäisille lapsille ei vettä tarvitse kiehauttaa, jos käytetyn veden laatu on hyvä. Jauhe liukenee parhaiten kuumaan veteen.
  3. Jäähdytä vettä vähintään 30 minuutin ajan kunnes se tuntuu ranteen sisäpuolelta sopivalta. Kaada haluttu vesimäärä steriloituun tuttipulloon tai astiaan.
  4. Lisää veteen suositeltu mittalusikkamäärä.
  5. Ravista tai sekoita vispilällä, kunnes jauhe on liuennut.
  6. Tarkista seoksen oikea lämpötila tiputtamalla muutama tippa ranteen sisäpuolelle. Vesi tai muut laimennetut juomat tulisi ottaa samanaikaisesti
 • Avattu purkki on käytettävä 2 viikon sisällä. Säilytä purkkia viileässä, poissa auringovalolta. Sulje purkki kannella käytön jälkeen. Parasta ennen -päiväyksen löydät purkin pohjasta.

 • Valmistaja: SHS International Ltd, UK.

 • Synnynnäiset aineenvaihdunnan häiriöt (503).