TYR Anamix Infant

TYR Anamix Infant on aminohappopohjainen imeväisten erityisvalmiste ja tarkoitettu tyrosenimian ruokavaliohoitoon. Valmiste ei sisällä fenyylialaniinia eikä tyrosiinia. Soveltuu käytettäväksi syntymästä lähtien aina 1-vuotiaaksi asti.

Sisältää välttämättömiä ja ei-välttämättömiä aminohappoja, hiilihydraatteja, rasvaa, kuituja, vitamiineja, mineraaleja ja hivenaineita. Lisätty pitkäketjuisen rasvahapon lähteitä (LCP), arakinoidihappoa (ARA) ja dokosaheksaeenihappoa (DHA) rintamaitoa vastaavilla tasoilla. Lisäksi TYR Anamix Infant sisältää ainutlaatuisen prebioottisen galakto- ja frukto-oligosakkaroosi seoksen (GOS/FOS).

TYR Anamix Infant per 100 ml sisältää laimennuksella 15 g/100 ml:

 • 70 kcal
 • 3,5 g rasvaa auringonkukkaöljystä, kookosöljystä, rypsiöljystä ja Crypthecodinium cohnii- ja
  Mortierella alpina -öljyistä, joissa on runsaasti ARA:a ja DHA:ta (44 E%)
 • 7,5 g hiilihydraattia glukoosisiirapista (43 E%)
 • 0,56 g ravintokuitua galakto-oligosakkarideista (GOS) ja frukto-oligosakkarideista (FOS) (2 E%)
 • 2,0 g proteiiniekvivalentteja (11 E%)

 

Käytettävä lääkärin valvonnassa. Ainoataan tyrosinemiaa sairastaville potilaille.


 • Glukoosisiirappi, kasviöljyt (oleiinihappopitoinen auringonkukka-, kookos-, rapsi- ja auringonkukkaöljy), galakto-oligosakkaridit (lehmänmaito), L-lysiini-L-glutamaatti, L-leusiini, L-proliini, L-arginiini, L-valiini, L-isoleusiini, glysiini, emulgointiaine (rasvahappojen mono- ja diglyseridien sitruunahappoesterit), L-asparagiinihappo, kalsiumfosfaatti, L-treoniini, L-seriini, L-alaniini, L-histidiini, kaliumsitraatti, frukto-oligosakkaridit, kaliumkloridi, L-kystiini, koliinibitartraatti,
  L-tryptofaani, magnesiumasetaatti, kalsiumglyserofosfaatti, natriumvetyfosfaatti, L-metioniini, Crypthecodinium cohnii -öljy, Mortierella alpina -öljy, natriumkloridi, L-glutamiini, inositoli, L-glutamiinihappo, L-askorbiinihappo, hapettumisenestoaineet (auringonkukkalesitiini, askorbyylipalmitaatti, DL-alfa-tokoferoli), tauriini, ferrosulfaatti, sinkkisulfaatti, L-karnitiini, DL-α-tokoferyyliasetaatti, kalsium-D-pantotenaatti, nikotiiniamidi, kuparisulfaatti, tiamiinihydrokloridi, pyridoksiinihydrokloridi, riboflaviini, retinyyliasetaatti, kaliumjodidi, mangaanisulfaatti, pteroyylimonoglutamiinihappo, kromikloridi, fytomenadioni, natriumseleniitti, natriummolybdaatti, D-biotiini, kolekalsiferoli, syanokobalamiini

 • Käytetään lääkärin tai ravitsemusterapeutin ohjeen mukaan. Annostus määrittyy potilaan iän, painon ja sairaustilan pohjalta.

 • Tuotetta on täydennettävä luonnollisella proteiinilla, kuten esimerkiksi rintamaidolla tai sopivalla äidinmaidonkorvikkeella hoitavan lääkärin tai ravitsemusterapeutin ohjeiden mukaisesti, fenyylialaniinia ja tyrosiinia sisältävien proteiininlähteiden korvaamiseksi. Ei parenteraaliseen käyttöön ja ei sovellu ainoaksi ravinnoksi.

 • Käytä aina pakkauksessa olevaa mittalusikkaa oikean annoksen saamiseksi. Lisää jokaista mittauslusikkaa kohden (5 g) 30 ml vettä suositellun laimennuksen saavuttamiseksi (15% paino/kokonaismäärä).

  Aluksi pienempi sekoitussuhde saattaa olla tarpeen hyvän toleranssin varmistamiseksi. Jauhe ei ole steriili, joten se on valmistettava välittömästi ennen syöttämistä. Seosta ei saa keittää tai lämmittää mikroaaltouunissa. Seos, jota ei syödä tunnin kuluttua valmistamisesta, on heitettävä pois.

  1. Pese kädet hyvin ja puhdista valmistusalue. Steriloi pullot ja tutit.
  2. Keitä tuoretta vettä 5 minuutin ajan tai kunnes vedenkeitin sammuu (älä koskaan käytä
   lämmintä vesijohtovettä). Yli vuoden ikäisille lapsille vettä ei ole tarpeen kiehauttaa, jos veden laatu on hyvä. Jauhe liukenee parhaiten lämpimään veteen.
  3. Jäähdytä vettä vähintään 30 minuutin ajan, kunnes se tuntuu sopivalta ranteen sisäpuolelle mitattuna. Kaada haluttu määrä vettä steriloituun tuttipulloon/astiaan.
  4. Lisää veteen suositeltu mittalusikkamäärä jauhetta.
  5. Ravista tai sekoita vispilällä, kunnes jauhe on liuennut.
  6. Tarkista seoksen oikea lämpötila tiputtamalla muutama tippa ranteen sisäpuolelle. Vesi
   tai muut laimennetut juomat tulisi nauttia samanaikaisesti.
 • Avattu pakkaus käytettävä 2 viikon sisällä. Säilytä kuivassa ja viileässä poissa suoralta auringon valolta. Sulje purkki kannella aina käytön jälkeen. Parasta ennen -päiväys purkin pohjassa.

 • Valmistaja: SHS International Ltd, UK.

 • Synnynnäiset aineenvaihdunnan häiriöt (503).