Letkuravitsemuksen mahdollisuudet

Päätös letkuravitsemuksen aloittamisesta tehdään yhdessä lääkärin kanssa. Letkuravitsemus voidaan toteuttaa eri tavoin riippuen lapsen vammasta ja syömisongelman laajuudesta. Mikäli lapsi voi edelleen syödä turvallisesti suun kautta, voidaan letkuravitsemus yhdistää normaalin ruoan kanssa. Ravitsemusterapeutti auttaa laatimaan letkuravitsemussuunnitelman, joka sopii lapsen ja perheen päivittäisiin rutiineihin.


Erilaisia letkuravitsemustapoja

  1. Tavallinen ruoka, jota täydennetään letkuravitsemuksella esimerkiksi yöllä.
  2. Letkuravinto, jota täydennetään tavallisella ruoalla, jos lapsesi pystyy syömään pieniä määriä ja se on lääkärin mukaan turvallista.
  3. Pelkkä letkuravitsemus, joko valmiste, kotitekoinen tai näiden kahden yhdistelmä.

TÄRKEÄÄ! Keskustele aina hoitavan lääkärin ja ravitsemusterapeutin kanssa ennen kun yhdistät letkuruokinnan ja tavallisen ruoan.

Nutrician letkuravintovalmisteet – Nutrini ja Infatrini

Letkuravitsemus sisältää kaikkia lapsesi tarvitsemia ravintoaineita kuten hiilihydraatteja, proteiinia, rasvaa, kivennäisaineita ja vitamiineja. Lasten ravitsemustarpeet ovat yksilöllisiä ja siksi letkuravintovalmisteemme on ikävaiheistettu siten, että ne tukevat lapsen kasvua ja kehitystä parhaalla mahdollisella tavalla. Nutricialla on markkinoiden laajin valikoima letkuravintovalmisteita, josta voit terveydenhuollon ammattilaisen kanssa löytää parhaiten sopivan letkuravintovalmisteen lapsellesi. Jokaisen omiin tarpeisiin parhaiten sopiva letkuravinto määritetään muun muassa painon, pituuden, aktiivisuuden, terveydentilan ja käytännön olosuhteiden perusteella.

Nutrician Infatrini ja Nutrini -valmisteista löytyvän vaihtoehdon avulla lapsesi ravitsemukselliset tarpeet voidaan täyttää.Yhdessä lääkärin tai ravitsemusterapeutin kanssa voitte löytää lapsellesi parhaiten sopivan vaihtoehdon.

Infatrini ja Nutrini ovat kliinisiä letkuravitsemusvalmisteita, jotka on tarkoitettu vajaaravitsemuksen ruokavaliohoitoon käytettäväksi terveydenhuollon henkilöstön ohjauksessa.

Tutustu koko valikoimaan

Nutricia on kehittänyt tämän sivuston tarjoamaan tietoa letkuravitsemuksesta vanhemmille, joiden lapsella on neurologiseen kehittymiseen liittyvä häiriö ja siitä johtuvia syömisongelmia.

Ota aina yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen, mikäli epäilet lapsellasi syömisongelmia.