Nutrician kliiniset ravintovalmisteet lasten syömisongelmiin

Kliininen ravitsemus on yleinen termi, jota käytetään erityisiin lääketieteellisiin tarkoituksiin käytettävistä valmisteista, eli kliinisistä ravintovalmisteista. Valmisteet on tarkoitettu imeväisille, lapsille, aikuisille ja vanhuksille, joilla on haasteita saada riittävä päivittäinen määrä ravintoaineita. Lääkäri voi suositella kliinisiä ravintovalmisteita. Alta voit lukea lisää eri tuotteista, jotka voivat olla erityisen merkittäviä lapsille, joilla on neurologinen sairaus ja siihen liittyviä syömisongelmia.

Infatrini, Nutrini, Fortini ja Nutilis ovat kliinisiä ravintovalmisteita sairauteen liittyvän vajaaravitsemuksen ruokavaliohoitoon. Keskustele aina hoidosta vastaavan terveydenhuollon ammattilaisen kanssa, mikäli epäilet lapsellasi syömisongelmia.


Nutilis

Nutilis on kliininen ravintovalmiste, joka on tarkoitettu dysfagiasta eli nielemishäiriöistä kärsivien henkilöiden ruokavaliohoitoon. Nutilista voidaan käyttää kolmesta ikävuodesta eteenpäin lääkärin määräyksestä.

Jos lapsellasi on dysfagia, eli nielemisvaikeuksia, voidaan Nutilis-jauhetta käyttää apuna nielemisen helpottamiseksi. Nutilis sakeuttaa ruoan ja juoman nopeasti ja tekee siten nielemisestä helpompaa. Nutiliksella sakeutettuja juomia ja ruokia voidaan lämmittää, viilentää ja pakastaa ilman, että niiden koostumus muuttuu. Nutilis sekoittuu helposti kylmiin sekä lämpimiin nesteisiin ja soseisiin, eikä se vaikuta makuun. Nutilis-jauhe on gluteiiniton ja laktoositon.

Sakeuttamisaineen käyttö voi olla ensimmäinen askel lapsesi nielemishäiriön ruokavalio hoidossa. Lue lisää erilaisista hoitosuunnitelmista avuksi syömisvaikeuksiin.

Fortini – Maukkaat kliiniset ravintovalmisteet lapsille

Fortini-täydennysravintovalmisteet soveltuvat lisäravinnoksi lapsille, joilla on äkillinen tai pitkäaikainen lisääntynyt ravinnontarve sairauden vuoksi, eivätkä voi syödä riittävästi ruokaa ravinnontarpeensa täyttämiseksi. Fortini on tarkoitettu yli 1-vuotiaille lapsille.

Fortini-valmisteet ovat kliinisiä ravintovalmisteita, jotka on tarkoitettu sairauteen liittyvän vajaaravitsemuksen ruokavaliohoitoon lapsille. Tuotteiden kehityksessä ollaan keskitytty makuominaisuuksiin. Fortinia on saatavilla monipuolinen valikoima eri makuja ja koostumuksia. Fortini on tarkoitettu ensisijaisesti lisäravinnoksi normaalin ruokavalion ohella, mutta sitä voi tarvittaessa käyttää lääkärin määräyksestä ainoana ravinnonlähteenä.

Infatrini – Kliininen ravintovalmiste imeväisille

Infatrini on energiatiheä, käyttövalmis kliininen ravintovalmiste sairauteen liittyvän vajaaravitsemuksen ruokavaliohoitoon lapsille. Sitä käytetään kasvuhäiriöihin, lisääntyneeseen energiantarpeeeseen ja/tai kun lapsella on nesterajoitus.

Infatrinia voidaan käyttää letkuravintona tai juomana syntymästä alkaen 18 kk ikään tai 9 painokiloon saakka. Jos lapsesi käyttää Infatrinia ja hänellä on siedettävyyshaasteita, keskustele lääkärisi kanssa mahdollisuudesta siirtyä Infatrini Peptisorb -valmisteeseen. Infatrini Peptisorbissa on sama ravintosisältö, ja se on kehitetty erityisesti lapsille, joilla on haasteita sietää perinteisiä letkuravintovalmisteita.

Äidinmaito on imeväisen parasta ravintoa. Käytettävä lääkärin ohjeistuksessa, kun kaikki ruokintavaihtoehdot imetys mukaanlukien on mietitty.

Nutrini ja NutriniMax

Ikävaiheistettu letkuravitsemus

Nutrini on ikävaiheistettu käyttövalmis kliininen letkuravintovalmiste, joka on tarkoitettu 1–6-vuotiaille (8–20 kg) lapsille sairauteen liittyvän vajaaravitsemuksen ruokavaliohoitoon.

NutriniMax on ikävaiheistettu käyttövalmis kliininen letkuravintovalmiste, joka on tarkoitettu 7–12-vuotiaille (21–45 kg) lapsille ravitsemushoitoon ja pitkäaikaiseen letkuruokintaan.

Nutrinia ja NutriniMaxia on saatavilla useita eri vaihtoehtoja. Keskustele aina terveydenhuollon ammattilaisen kanssa siitä, mikä tuote on paras vaihtoehto lapsellesi. Esimerkiksi tuotteiden energiasisällöstä ja kuitupitoisuudesta on hyvä keskustella.

Nutricia on kehittänyt tämän sivuston tarjoamaan tietoa letkuravitsemuksesta vanhemmille, joiden lapsella on neurologiseen kehittymiseen liittyvä häiriö ja siitä johtuvia syömisongelmia.

Ota aina yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen, mikäli epäilet lapsellasi syömisongelmia.