Vinkkejä ja reseptejä

Järjestys ja rutiini aterioilla voivat tukea sinua sekä auttaa lastasi saamaan tarvitsemansa energian ja proteiinin. Täydennysravintojuomat voivat täydentää lapsesi päivittäisiä aterioita ja auttaa häntä näin saamaan riittävästi ravintoa.

Tutustu erilaisiin vinkkeihin ja ohjeisiin, jotka voivat auttaa lastasi pysymään ateriasuunnitelmassaan. Tutustu myös maukkaisiin resepteihimme!


Motivaaatiohaasteita?

Pienten palkintojen käyttäminen apuna on melko yleistä, jos lapsella on ADHD. Saatat jo käyttääkin pieniä palkintoja apuna päivittäisistä askareista suoriutumiseen, mutta ne voi myös yhdistää ruokailuihin.

Jokaiselle lapselle sopivat omanlaiset pienet palkinnot. Ota lapsesi mukaan miettimään, mikä pieni palkinto voisi olla hänelle mieleinen.

 

Lataa Fortini lukujärjestys

Kannusta monipuolisuuteen!

Pelaa Fortini Bingoa! Kuinka nopeasti voit saada neljän suoran?

Lataa Fortini Bingo

Fortini osana koulupäivää

Fortini voi täydentää lapsesi ruokailua koulupäivän aikana. Päivittäisten aterioiden hallitseminen voi olla haastavaa, ja oikeiden ruokailutapojen löytäminen vaatii oman aikansa. Ole kärsivällinen ja pyydä tarvittaessa lapsesi koululta/opettajilta lisätukea.

Kirjeen antaminen lapsesi koululle/opettajille voi auttaa aterioiden hallinnassa.

Lataa kirje opettajalle

Välipalasuunnitelma kouluun

Merkitse kelloihin oikeat ruokailuajat piirtämällä tai kirjoittamalla. Käytä viisareita apuna ajan näyttämisessä.

Lataa välipalasuunnitelma

Reseptit

Fortini-jäätelöä, Fortini-muffineja tai Fortini-ohukaisia? Fortini on monipuolinen täydennysravintovalmiste. Tältä sivulta löytyy erilaisia reseptejä, joihin ravintovalmistetta voi käyttää sekä paljon tarjoiluehdotuksia. Oikeastaan vain mielikuvitus on rajana sille, miten Fortini-valmisteiden käyttötapaa voidaan vaihdella. Fortinia voi syödä esimerkiksi hedelmäsalaatin kanssa tai sekoittaa ohukaistaikinaan. Ajoita ensimmäinen käyttökerta sellaiseen hetkeen, kun lapsi on hyvällä tuulella ja halukas maistamaan jotain uutta.

Tutustu resepteihin