Hyviä vinkkejä ketogeeniseen ruokavaliohoitoon

Jos olet ollut yhteydessä terveydenhuollon ammattilaiseen/hoitavaan yksikköösi ja olet aloittamassa ketogeenista ruokavaliohoitoa itsellesi tai lapsellesi, löydät täältä hyviä vinkkejä ketogeenisen ruokavaliohoidon toteuttamiseen.

Oikeat välineet ruuanlaittoon

Oikeanlaisten keittiövälineiden käyttäminen on tärkeää ja helpottaa ketogeenisen ruokavaliohoidon toteuttamista. Tässä muutamia tärkeimpiä keittiövälineitä, joita on hyvä olla käytettävissä.

  • Keittiövaaka: Tärkein työkalu ruoan tarkaan punnitsemiseen.
  • Useat pienet kulhot : Pienet kulhot ovat tarpeellisia punnitukseen ja helpottavat pienten määrien punnitsemista resepteissä.
  • Silikonilasta/kaavin: Auttaa saamaan kaiken pois kulhosta/lautaselta
  • Pieni vispilä: Pienten määrien vispaaminen on helpompaa.
  • Silikoniset leivontavälineet/vuoat/muotit: Auttavat rasvan pysymiseen ruoassa ja helpottavat ruokien pakastamista.
  • Pieni teflonpintainen paistinpannu ja kattila: Kaikki ruoka irtoaa helmpommin pannusta.

Valmista ketogeenisia aterioita perheen suosikki ruoista

Monista perheen suosikki ruoista on mahdollista valmistaa ketogeenisia aterioita ja nauttia ne yhdessä muun perheen kanssa. Näin kokemus yhdessä aterioinnista säilyy. Useilla perheillä on tapana viettää säännöllista pitsapäivää/-iltaa. Tarjoile tällöin KetoCal pitsaa. KetoCal LQ (nestemäinen) vanilja voidaan pakastaa ja nauttia vaniljajäätelönä. Verkosta löydät reseptejä, joita voit käyttää inspiraationa ketogeeniseen ruoanvalmistukseen ja leivontaan.

Kokeile pizzareseptimme

Lapset ja ketogeeninen ruokavalio suunnittele syntymäpäivät ja sosiaaliset tapahtumat etukäteen

Valmista ja anna lapsellesi mukaan ketogeeninen välipala tai ateria. Jos mahdollista, kysy juhlien tai tapaamisen järjestältä etukäteen mitä ruokia tarjoillaan, jotta voit tehdä lapsellesi niistä ketogeenisia versiota. Kerro aikuisille lapsesi ketogeenisesta ruokavaliohoidosta, jotta he eivät tarjoa lapselle muuta kuin ketogeeniseen ruokavalioon kuuluvia ruokia. Keskustele etukäteen lapsesi kanssa, jos iän puolesta mahdollista, että hän syö vain valmistamiasi ja mukaan antaamiasi ruokia/eväitä.

Tee lapsesi ruokailusta jaketogeenisesta ruokavaliosta erityislaatuista

Monet vanhemmat ajatelevat, että pienelle lapselle on hyvä esitellä ruokavalio erityisenä ”prinsessa- tai supersankariruokavaliona” -ainutlaatuisena vain heille. Erityiset lautaset, kulhot, kattaustarvikkeet ja ruokailuvälineet voivat auttaa tekemään ketogeenisista aterioista hauskempia. Vaikka lapselle on mahdollista tehdä ketogeenisia välipaloja, maistuvat ne usein paremmin yhdistettynä muihin mukaviin asioihin. Esimerkiksi pienet lelut, tarrat, lyijykynät, ilmpallot tai saippuakuplat ovat aina menestys ja hyvä vaihtoehto karkkipussin sijasta mukaan lasten syntymäpäiville, erilaisiin juhlapyhiin tai lomalle. Ota yhteyttä hoitavaan yksikköösi ja/ tai ravitsemusterapeuttiin, jos lapsesi on nälkäinen, ei syö annoksiaan tai ruokavalion toteuttamisessa on muita ongelmia.

KetoCal 4:1 LQ

Kaikki tiedämme, että jokapäiväinen elämä voi olla arvaamatonta ja täynnä yllättäviä tilanteita. KetoCal 4:1 LQ:n avulla on helppo tapa varmistaa, että sinulla on aina tarjolla ateria tai välipala odottamattomien tilanteiden sattuessa.