Täydennysravintojuomat lapsille

Kun lapsi on sairas tai kun ruokahalu on vähentynyt ADHD-lääkehoidon seurauksena, ruoka ei aina maistu. Riittävä ravinnonsaanti on kuitenkin ensisijaisen tärkeää ja tämän vuoksi voidaan tarvita täydennysravintojuomia kattamaan päivittäinen energiantarve. Fortini on yli 1-vuotiaille lapsille tarkoitettu täydennysravintovalmiste, jota on saatavana pirtelönä, smoothiena ja vanukkaana. Sairauden yhteydessä Fortini on hyvä tapa lisätä ravinnonsaantia toipumisen edistämiseksi.

Älä anna pienen ruokahalun vähentää lapsesi suurta elämännälkää. Kun ruokahalu on vähentynyt, on päivän tärkeiden aterioiden syöminen haastavaa.

Fortini on kliininen ravintovalmiste sairauteen liittyvän vajaaravitsemuksen ruokavaliohoitoon. Käytetään terveydenhuollon ammattilaisen ohjauksessa.


 • Täydennysravintovalmisteet sisältävät optimaalisesti energiaa, proteiinia, vitamiineja ja kivennäisaineita tukemaan lapsesi mahdollisimman hyvää kasvua ja kehitystä.

 • Lapsi tarvitsee monipuolista ja tasapainoista ravintoa optimaaliseen kasvuun ja kehitykseen. Useimmissa tapauksissa lapsi saa tarvitsemansa ravinnon tavallisesta ruoasta. Lisäenergian ja -ravinnon antoa lasten täydennysravintovalmisteilla suositellaan pitkäaikaisen sairauden yhteydessä, jos lääkäri tai ravitsemusterapeutti on todennut sen tarpeelliseksi. Lapsille tarkoitettuja Fortini-valmisteita voidaan käyttää myös lyhyempiä aikoja, esimerkiksi kuumeen, kurkkutulehduksen tai influenssan yhteydessä.

  Lapselle voi antaa jääkaappikylmän Fortinin tai Smoothien tai vaikkapa pakastaa ja tehdä siitä jäätelöä. Katso lisää reseptejä täältä!

Fortini täydennysravintovalmisteet lapsille

Fortini on 1-12-vuotiaille lapsille tarkoitettu ravintovalmiste, jota on saatavana pirtelönä, smoothiena ja vanukkaana. Fortinista on useita eri makuja, joiden joukosta lapsi voi löytää suosikkinsa!

 

Lue lisää Fortini-valikoimasta
 • 1 pullo Fortinia (200ml tai 125ml) sisältää energiaa 300 kilokaloria, mikä on verrattavissa pieneen ateriaan. Fortini on ravitsemuksellisesti täysipainoinen ja sisältää energian lisäksi proteiinia, sekä lapsesi tarvitsemia vitamiineja ja kivennäisaineita.

 • Fortini-täydennysravintovalmisteet on suunniteltu erityisesti lapsille. Fortinista on saatavilla erilaisia makuja ja koostumuksia, joiden joukosta lapsi löytää helposti suosikkinsa. Fortini-valikoimaan kuuluvat pirtelömäinen Fortini Multi Fibre, hedelmäinen ja marjainen Fortini Smoothie, vanukasmainen Fortini Creamy Fruit sekä 125 ml pullossa oleva runsaasti energiaa ja ravintokuituja sisältävä Fortini Compact Multi Fibre. Tutustu koko valikoimaan täällä!

 • Fortinin voi juoda sellaisenaan ja se maistuu parhaalta jääkaappikylmänä. Fortinit ovat kliinisiä ravintovalmisteita, joita saa eri makuisina ja eri muodoissa. Lapsi voi valita pillillä juotavan smoothien tai pirtelön tai lusikalla syötävän vanukkaan. Neutraalinmakuista Fortinia voi myös lisätä päivittäiseen ruokaan lisäenergiaa antamaan. Katso reseptimme täällä!

 • Lapsesi ravinnonsaannin varmistaminen voi aiheuttaa haasteita, eikä helppoa oikotietä ravinnonsaannin lisäämiseen ole, kun lapsella on ADHD.

  Fortini voi tukea lapsesi kasvua ja kehitystä. Ota Fortini käyttöön lapsesi mieltymysten ja päivittäisten rutiinien mukaan.

  Ole kärsivällinen, luota tilanteen helpottumiseen ja usko itseesi. Oikeiden rutiinien löytäminen vie oman aikansa.

  Lataa vinkkejä Fortinin käyttöönottoon.

 • Voit ostaa täydennysravintovalmisteita apteekista samalla, kun haet lapsesi lääkkeet. Lääkäri voi kirjoittaa lapsellesi reseptin, jos lapsen paino on pudonnut merkittävästi. Reseptillä voit saada tuotteista Kela-korvattavuuden. Fortinia voi myös ostaa ilman reseptiä.

Fortini osaksi jokapäiväistä elämää

 • Ole kärsivällinen, jokaisella lapsella on omanlaisensa tarpeet ja ne voivat muuttua ajan kanssa
 • Luota itseesi ja ota askel kerrallaan, oikeiden tapojen löytämiseen kuluu oma aikansa
 • Tarjoa, älä pakota
Vinkkejä Fortinin käyttöön

Fortinin kokeilukortti

Fortinit ovat ravintovalmisteita, joita saa eri makuisina ja eri muodoissa. Lapsi voi valita pillillä juotavan smoothien tai pirtelön tai lusikalla syötävän vanukkaan. Lataa Fortini kokeilukortti avuksi selvittämään, mistä mausta ja koostumuksesta tulee sinun lapsesi suosikki!

Lataa Fortini kokeilukortti

Energiaa 300 kilokaloria yhdessä pullossa

Kun ruokahalu on vähentynyt, on päivän tärkeiden aterioiden syöminen haastavaa. Fortini* voi tukea lapsesi kasvua ja kehitystä ja sillä voidaan täydentää hänen päivittäistä ravinnonsaantiansa. 1 pullo Fortinia** sisältää energiaa 300 kilokaloria ja proteiinia sekä lapsesi tarvitsemia vitamiineja ja kivennäisaineita.

Fortini on kliininen ravintovalmiste sairauteen liittyvän vajaaravitsemuksen ruokavaliohoitoon. Fortinia ei tule käyttää ruoan korvaamiseen, mikäli lapsi pystyy syömään tavallista monipuolista ruokaa.

Esimerkki lapsen päivittäisestä ravinnonsaantitarpeesta

 1. 10-vuotias poika tarvitsee energiaa keskimäärin noin 2220 kcal päivässä (THL & VRN. Syödään yhdessä – Ruokasuositukset lapsiperheille. 2019.)
 2. Jos häneltä jää ateria syötämättä, hänen päivittäinen energiansaantinsa voi jäädä 10-25 % liian alhaiseksi.
 3. Yksi pullo Fortinia* voi kattaa n. 14% hänen päivittäisestä energiantarpeestaan**

*Fortini on kliininen ravintovalmiste sairauteen liittyvän vajaaravitsemuksen ruokavaliohoitoon, kun lapsen päivittäinen energiansaanti ei ole riittävää. Käytetään terveydenhuollon ammattilaisen ohjauksessa.

**200ml, 125ml, tai 2x100g.

Lue lisää Fortini-valikoimasta